Landsbygdsnätverket
Bildcollage med mat och måltider

Stockholms län

Detta händer i Stockholms län under Offentliga måltidens dag den 19 oktober 2023.

Ekerö kommun


Ekerörätten lanseras och åker på Food Truck-turné

Under vecka 41. lanserar vi Ekerörätten framtagen av kommuns egna kockar. Ekerörätten serveras i förskola, skola och äldreomsorg på Offentliga måltidens dag den 19 oktober.

Food Truck-turné. Kommunens invånare får under veckan möjlighet att provsmaka Ekerörätten samt veta mer om kommunens måltidsverksamhet.

Mer information om firandet på Ekerö samt turnéplanen för Food Trucken kommer inom kort.

Kontakt: My Berensson, my.berensson@ekero.se


Järfälla kommun


Invigning av ny seniorrestaurang

Invigning med pompa och ståt under eftermiddagen på Offentliga måltidens dag. Musikunderhållning och välkomstdrink samt goodiebag delas ut.

Kontakt: Kristina Sohlberg, kristina.sohlberg@jarfalla.se, 08-58 02 2903


Nykvarns kommun


Öppet hus i skolrestaurangerna

Torsdagen den 19 oktober kommer alla elever i skola och förskola i Nykvarn att få vara med och rösta fram en önskerätt. Fritids anordnar en aktivitet där barnen får leka med maten och skapa sina egna smörgåsar. Äldreomsorgen bjuder på bubbel och snittar.

Dessutom så bjuder vi in till Öppet Hus i skolrestaurangerna för vårdnadshavare och politiker, 17-19 serveras gulaschsoppa och brödbuffé med möjlighet att se verksamheten, ställa frågor eller bara njuta av riktigt bra mat och lära sig om skolmatens historia genom tiderna.

Aktiviteten infaller under vår mycket uppskattade skördevecka där vi smyckar restaurangerna med grönsaker i säsong och bjuder på mat efter tema

Kontakt: Louice Karlsson, 073-504 56 70

Vi finns på Instagram: Furuborgsskolans kök @restaurang_furan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Björkestaskolans kök @bjorkestaskolanskok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Turingeskolans kök @turingeskolankok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Äldreboendet Lugnet @lugnetaldreboendekok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Måltidsutvecklare Louice @frokenfrulle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  


Salems kommun

Korvkiosk inom äldreomsorgen

På Offentliga måltidens dag bjuder vi in boende, anhöriga, politiker och ansvariga kommunpersoner till en korvkiosk vid tre av våra boenden. Vi vill visa ett exempel på de uppskattade aktiviteter vi i köket ordnar. Vi kommer också informera om vårt viktiga arbete.

Kontakt: Anneli Dahlqvist, 070-402 55 28

Följ oss gärna på Instagram: @äldreboendesalarp_kök Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Stockholms stad


Kungsholmens stadsdelsförvaltnings förskolor


Sinnenas skördefest
På varje förskola kommer vi ha en skördefest där barnen ska få känna och klämma på olika råvaror, spannmål, grönsaker frukter m.m. Pprovsmaka och testa.

Kontakt: Natasa Jansson, 073-9948863


Tyresö kommun


Klimatsmart måltid

Vi är med och firar Offentliga måltidens dag! Mer info kommer till hösten.

Kontakt: Maria Magnenat, 072-469 50 38

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post