Landsbygdsnätverket
Eva Sundberg och Anna Lundstedt

Genom Studio MATtanken kan du delta i angelägna live-sända samtal om offentliga måltider oavsett var du befinner dig. Kanske passar det bra i samband med fikat? Slå dig ner vid din skärm, häll upp en kopp kaffe och häng på!

Studio MATtanken

MATtanken bjuder regelbundet in till studiosamtal kl. 08.30, den sista fredagen varje månad. Vilka ämnen kommer samtalen att handla om? Håll utkik – vi uppdaterar löpande med information om respektive studiosamtal. Studiosamtalen sker live, det är direktsändning. Studio MATtanken spelas inte in.

Studio MATtanken, fredag 27 januari, kl 08.30-09.15.
Värdet av nationell livsmedelsstatistik

I StudioMATtanken diskuterar vi denna gång vikten av att ha fakta att utgå ifrån i arbetet med att ta fram beslutsunderlag, följa upp mål och genomföra benchmarking – i frågor som rör offentliga måltider. Just nu pågår Silo-projektet vars syfte är att lägga grunden för, och testa, insamling och publicering av statistik över inköp av livsmedel till offentlig sektor. Vad finns det att vinna på att tillgängliggöra nationell livsmedelsstatistik? Finns det några farhågor?

Medverkar i studion gör Linda Bjarle, livsmedelscontroller, Helsingborgs stad och sammankallande i Kost & Närings fokusgrupp Upphandling samt Emelie Eriksson, projektledare Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg, Livsmedelsverket.

Välkommen att titta in i studion och bidra med tankar och idéer!

Här är länken till mötet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Zoom öppnas i nytt fönster).

Du kan ansluta till Zoom direkt i webbläsaren om du använder en dator. För att använda Zoom på din telefon eller surfplatta behöver du ladda ner appen. Det går också att ringa in på 08-50500828 och ange mötesid: 814 3480 6258.

Datum för kommande studiosamtal

  • Fredag 24 februari: Måltidspolicyn
  • Fredag 24 mars (obs! detta datum är en vecka före månadsskiftet)
  • Fredag 28 april
  • Fredag 26 maj

Prenumerera på mötesbokningar för Studio MATtanken

Fyll i ditt namn och din mejladress i formuläret på denna sida  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.så får du löpande mötesbokningar till kommande studiosamtal.

Kontakta oss gärna

Har du tips på ämnen att lyfta i studion? Har du frågor? Eller vill du avboka din prenumeration på mötesbokningar. Kontakta oss: mattanken@jordbruksverket.se

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post