Detta händer i Östergötlands län under Offentliga måltidens dag den 19 oktober 2023.
På Åsbo skola väljer vi att denna dag uppmärksamma våra mattraditioner och serverar rotmos med fläskkorv samt äpplekaka med vaniljsås.
Kontakt: Markus Gustafsson, 010-234 72 88
Vi bjuder alla gäster på våra särskilda boenden på en trerätters festmåltid med fokus på skördefest/närproducerat.
Kontakt: Markus Gustafsson, 010-234 72 88
Under måltidens dag serverar vi helstekt fläskkottlettrad, kokt potatis, gräddsås, gelé och pressgurka och blåbärsmuffins från ett lokalt bageri till våra vårdboenden, trygghetsboenden och i lunchlådan som hemtjänsten distribuerar. Allt utan gelén lagat från grunden.
Vi finns på Facebook Länk till annan webbplats. och Instagram
Länk till annan webbplats.
Kontakt: Åsa Kullberg, 013-20 74 94
Vi uppmärksammar Offentliga måltidens dag i alla våra kök. Mer info kommer!
Kontakt: Marie-Louise Nydahl, 010-234 58 77
Vi finns på Instagram: @mjolbymaltid_lokalvard Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi serverar gyros gjord av Scans hållbarhetsgris på skola och förskola samt köttgryta av hållbarhetsgris till äldreomsorgen.
Kontakt: Robert Ringman, 0141-222698
Politiker praktiserar i några kök under dagen. Möter både medarbetare och gäster för att få en inblick i deras vardag.
Kontakt: Robert Ringman, 0141-222698
Kålroten odlas i Östergötland, den är nyttig och klimatsmart! Vi lyfter den lite extra denna dag. Vi kommer servera rotmos och fläskkorv till alla våra matgäster. Allt lagat på östgötska råvaror, fläskkorven är gjord på östgötagris.
Kontakt: Eva-Lott Blixt, kostchef, eva-lott.blixt@soderkoping.se, 0121-184 67
Vi finns på Instagram: @matgladje.kostenheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi kommer ha en utedag med stationer med tema höst och äppel/päppel. Lunchen lagas ute på muurikka.
Kontakt: Jenny Ingman Kock, diplomerad måltidspedagog
jenny.ingman@vadstena.se, 010-234 73 22
Vi finns på Instagram: @koketblanka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi bjuder alla gäster på våra särskilda boenden på en trerätters festmåltid med temat skördefest/närproducerat.
Kontakt: Markus Gustafsson, 010-234 72 88
Vi bjuder alla våra gäster i våra skolrestauranger på en tvårätters måltid med fokus på närproducerat.
Kontakt: Markus Gustafsson, 010-234 72 88
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post