Detta händer i Skåne län under Offentliga måltidens dag den 19 oktober 2023.
Den 19 oktober kommer vi på förskola, skola och äldreomsorg servera en måltid anpassad efter temat skördetid med extra fokus på morot.
Kommunledning, politiker och kommunikatör kommer bjudas ut till verksamheterna för besök. Vi har också en intern tävling för måltidspersonal att skapa den trevligaste måltidsmiljön utefter temat.
Kontakt: Pernilla Sjöberg, måltidsutvecklare, pernilla.sjoberg@eslov.se, 0703-40 97 73
Följ oss gärna på Instagram: @maltidsfokus_i_eslov_och_hoor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Skol- och fritidsförvaltningen har 40 tillagningskök. Vi bjuder barnen och eleverna på morotskaka samt delar ut gröna t-shirts med ett budskap om framtidens kliMAT till kökspersonalen.
Kontakt: Max Ydestrand, 0723-160525
Anhöriga till hyresgästerna ute på våra vårdboenden bjuds in till tillagningsköket för att träffa kockarna, få information om vår verksamhet och bjudas på samma soppa som serveras på vårdboendena till kvällsmat den dagen.
Kontakt: Josefine Börjesson, måltidsutvecklare, Josefine.Borjesson@helsingborg.se
Den 19 oktober kommer vi servera en trerätters måltid i omsorgen.
Förrätt: Snitt med nubbesallad
Varmrätt: Champinjon och bacon-fylld köttfärs med gräddsås.
Dessert: Äppelsmulpaj med vaniljsås
Kontakt: Monica Lindén, administratör, monica.linden@kristianstad.se, 0728-85 78 02
Förskola: Soppa serveras inom förskolan och barnen får vara med och påverka vad som ska serveras som salladstillbehör. Till mellanmål serveras yoghurt med äppelkompott och crunch.
Mattorg/avdelningsvagnar och serveringar dekoreras med höstens tema.
Skola: Eleverna inom skola får ”skapa sin egen soppa” utifrån olika tillbehör och soppbaser. Till efterrätt serveras en äppelkaka. Restaurangerna dekoreras med höstens tema.
Omsorg: Gästerna i restaurangen serveras en soppbuffé och boende väljer vilken kvällsmat som ska serveras.
Kontakt: Sara Simons, sara.simos@kavlinge.se, 046-73 97 20.
I skolan kommer vi att servera hönsschnizel/vegoschnizel med kokt potatis, sås och ättiksgurka. Det kommer finnas informationsmaterial om måltider och näring i restaurangen. Matgästerna på våra äldreboende kommer att bli bjudna på en 3-rättersmeny bestående av: snitt med brieost och vindruvor, oxsvanssoppa med bröd samt rosmarinstekta äpplen med lagerblad och kolasås.
Kontakt: Birgitta Åkesson, måltidsstrateg, birgitta.akesson@landskrona.se, 0733-47 49 97
Köken kommer att ha material och bilder ute i matsalarna för att uppmärksamma dagen. I skola och förskola kommer det serveras hemlagad broccolisoppa och nybakad baguette. Denna dag bjuds även alla gäster på vars ett svenskt äpple efter maten. Menyn för äldreomsorgen kommer inom kort.
Kontakt: Elin Östling,
Hyllievångsskolan är med i ett projekt som heter School Food 4 Change. Den 19 oktober har vi en dag som heter Hela Skolans Matdag.
Vi kommer ha en foodtruck där vi bjuder på mellanmål och personal från skolrestauranger kommer prata om skolmåltiden. Det blir även andra aktiviteter med eleverna och deras vårdnadshavare.
Vår skolrestaurang kommer även bjuda på en särskild måltid den 21 oktober, samt dekorera vår matsal.
Vi uppmärksammar dagen i våra sociala medie-kanaler och uppmanar alla ta bild på maten och tagga publicerade bilder med #måltid23
Karin Rosvall, kommunikatör, 0793-553 847
Följ oss i sociala medier! Instagram: @maltidsservice_svedalakommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och @svedala_kommun
Länk till annan webbplats.. Facebook: Svedala kommun
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi serverar en festlig trerätters meny till våra matgäster inom särskilt boende, korttidsverksamhet, växelvård och dagverksamhet.
Charlotte Thelander, charlotte.thelander@trelleborg.se, 0410-73 40 96
Måltidsenheten, socialförvaltningen, finns på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
På våra skolor kommer vi att servera: mustig viltfärsgryta med rotfrukter, vitlöksfräst svamp och hembakt bröd. Till efterrätt serverar vi äppelkompott med vispad crème fraiche smaksatt med vanilj och toppad med crunch. På ett serveringsbord kommer det även finnas "naturens skafferi".
Kontakt: Kökschef Anneli Sonesson, Anneli.Sonesson@trelleborg.se, 0734-42 29 26; kökschef Marcus Jonasson, marcus.jonasson@trelleborg.se, 0738-41 54 05
Vi firar Offentliga måltidens dag på våra förskolor och skolor. Det serveras en mustig höstsoppa och äpplepaj med vaniljvisp denna dag.
Offentliga måltidens dag kommer firas i Östra Göinges förskolor, skolor och äldreomsorg genom extra fokus på lokalproducerade råvaror till lunchen.
I skola och förskola serveras köttfärsrutor på lokal färs, med gräddsås och lokalt odlad potatis, samt morotsbiffar gjorda på lokalt odlade morötter, med gräddsås och lokalt odlad potatis. Salladsbuffé med extra inslag av lokala råvaror och ekologisk lättmjölk. Till dessert blir det kökets lokala äppeldessert.
Inom äldreomsorgen serveras köttfärssoppa gjord på lokal färs, med bröd. Till dessert blir det brödpudding med bärkompott.
Kontakt: Malin Andersson
Följ oss gärna på Instagram: @matislajf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post