Landsbygdsnätverket
Bildcollage med mat och måltider

Jönköpings län

Detta händer i Jönköpings län under Offentliga måltidens dag den 19 oktober 2023.

Nässjö kommun


Festlig meny i höstens färger och smaker

Denna dag serveras samma meny till alla våra gäster i förskolor/skolor och äldreboenden/restauranger i Nässjö kommun. Det blir grillade kycklingspett och ugnsrostade morötter med currysås. Till dessert serveras kanelbakade äppelklyftor med vaniljkvarg. Såväl dukning som mat går i höstens färger och smaker.

Kontakt: Jessica Käll, 0380-51 79 19

Följ oss gärna i sociala medier! På Instagram heter vi @nassjokommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på Facebook Nässjö kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Region Jönköpings län


God hållbar mat

Centralköket, länssjukhuset Ryhov, firar Offentliga måltidens dag. Mer information om aktiviteten kommer inom kort.


Sävsjö kommun


Offentliga måltidens dag

I Sävsjö uppmärksammar vi Offentliga måltidens dag med att i skolan servera grönsakslasagne och kycklinglasagne samt att alla skolor och förskolor får dessert. Alla skolor och förskolor gör sina egna desserter och det kan därför bli olika. men temat är Blåbär.

I äldreomsorgen serveras det fläskytterfilé med rostade rotfrukter och svampsås. Även i äldreomsorgen blir desserten med temat blåbär!

Kontakt: Lina Andersson, måltidssamordnare, lina.andersson@savsjo.se, 0382-152 55.


Tranås kommun


Tranås firar Offentliga måltidens dag

Hur firandet kommer se ut bestäms lite längre fram.

Kontakt: Cecilia Melander, 0140-682 64


Vaggeryds kommun


Idag firar vi Offentliga måltidens dag

Vi jobbar aktivt med att "gå från matsal till restaurang", genom att jobba mycket med uttrycket i våra skolrestauranger. Det ska vara fint och trivsamt och bygga förtroende och stolthet. Just under Måltidens dag/Offentliga måltidens dag tar vi hjälp av av skolans elever med att duka och göra det fint. Det kan innebära att eleverna vill ha musik på, servetter vid borden osv. Vi bjuder även på frukt till alla barn och elever.

Eva Blomqvist kökschef, eva.blomqvist@vaggeryd.se

Vi finns på Instagram: @skolmaten_vaggeryd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

 

Vetlanda kommun

 

Respekt - för måltiden och allt som ligger bakom!

Vetlanda kommun har fyra värdeord som vi har använt och kommer använda just på Offentliga måltidens dag. Orden är Tillsammans, Mod, Respekt och Glädje, och i år använder vi Respekt. Vi knyter det till att barn/elever kan var med och hjälpa till med tillagning, dukning, servering och så vidare, för att se hur mycket som ligger bakom innan det blir en måltid. Respekt knyter också an till att inte slänga mat!

Vi kommer att servera samma meny till alla inom förskola, skola och äldre och det som serveras är: Stekt kycklinglårfilé, brunsås, potatis, rostade svenska rotfrukter, äppeltzatziki, pressgurka, äppelmos och salladsbord samt ett vegetariskt alternativ med quorn. Dagen till ära serveras det dessert till alla: äppelkaka med vaniljsås.

Kontakt: Lena Ottosson, lena.ottosson@vetlanda.se, 0703-75 35 49

Vi finns på Instagram: @maltidsservicevetlanda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post