MATtanken/Jordbruksverket har uppdraget att inom projektet Ett nytt recept för skolmåltider fortsätta vara med och skapa förutsättningar för nätverkande. Alla som är intresserade av att utveckla hållbara skolmåltider är välkomna att delta! Ett nytt recept för skolmåltider är ett nationellt projekt som samordnas av Livsmedelsverket och finansieras av Vinnova.
Vi i MATtanken ser fram emot ett fortsatt nätverkande inom ”Ett nytt recept” och hoppas att många vill haka på – för att tillsammans bidra till den fortsätta utvecklingen av hållbara skolmåltider.
I februari 2023 lanserades Erfarenhetsbanken. Den samlar goda exempel som bidrar till utveckling av hållbara offentliga måltider. Alla bidrag är viktiga, vi välkomnar stort och smått!
Vi kommer sprida goda exempel från erfarenhetsbanken i MATtankens forum och kanaler. I sociala medier taggar vi erfarenheterna med #ettnyttrecept.
Den 8 maj arrangerades en digital tematräff, som handlade om hur blivande lärare kan få kompetens kring skolmåltidens betydelse. Malmö stad och Malmö universitet berättade om sitt framgångsrika samarbete kring lärarutbildningen. Läs mer här.
Vid tematräffen fick vi också höra om arbetet med att få in skolmåltiden som en del i rektorsprogrammet. Läs mer här.
Skolmåltiderna har kopplingar till hela livsmedelskedjan och når många barn och unga, därför är skolmåltiderna ett utmärkt nav för att arbeta med omställningsfrågor. Det övergripande målet för projektet är hållbarhet ur alla tre dimensionerna i skolmåltidssystemet fram till 2030.
Här hittar du mer information om Ett nytt recept för skolmåltider.
Har du tankar och idéer kring hållbara skolmåltider?
Hör av dig till MATtanken!
Samordnare Anna Lundstedt, tel. 036-15 59 05.
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post