MATtanken/Jordbruksverket har uppdraget att inom projektet Ett nytt recept för skolmåltider fortsätta vara med och skapa förutsättningar för nätverkande. Alla som är intresserade av att utveckla hållbara skolmåltider är välkomna att delta! Ett nytt recept för skolmåltider är ett nationellt projekt som samordnas av Livsmedelsverket och finansieras av Vinnova.
MATtanken bygger vidare på det arbete som startades upp under tematräffarna våren 2022 - och skalar upp arbetet med erfarenhetsutbyte.
Så här planeras arbetet framöver:
Vi i MATtanken ser fram emot ett fortsatt nätverkande inom ”Ett nytt recept” och hoppas att många vill haka på – för att tillsammans bidra till den fortsätta utvecklingen av hållbara skolmåltider.
En ny Erfarenhetsbank kommer lanseras i början av 2023. Den ska samla goda exempel som bidrar till utveckling av hållbara offentliga måltider. Alla bidrag är viktiga, vi välkomnar stort och smått!
Redan nu pågår arbetet med att fylla Erfarenhetsbanken med innehåll – och du kan bidra med din erfarenhet direkt! Det kan vara goda exempel på arbetssätt, metoder, projekt, samarbeten eller egentligen vad som helst som bidrar till att göra offentliga måltider mer hållbara. Det kan handla om måltiden som pedagogiskt verktyg, upphandling och inköp, måltidsmiljö, kompetens, barns/elevers/personalens delaktighet, eller något annat.
Vi kommer sprida goda exempel från erfarenhetsbanken i MATtankens forum och kanaler, för att bidra till kunskapsspridning, erfarenhetsutbyte och nätverkande. I sociala medier taggar vi erfarenheterna med #ettnyttrecept.
MATtankens tematräffar under 2022 blev uppskattade. Onsdagen den 15 mars planerar vi för en ny digital tematräff med det övergripande temat Mer mat i magen.
Mer info kommer inom kort.
Har du tankar och idéer kring hållbara skolmåltider?
Hör av dig till MATtanken!
Samordnare Anna Lundstedt, tel. 036-15 59 05.
Skolmåltiderna har kopplingar till hela livsmedelskedjan och når många barn och unga, därför är skolmåltiderna ett utmärkt nav för att arbeta med omställningsfrågor. Det övergripande målet för projektet är hållbarhet ur alla tre dimensionerna i skolmåltidssystemet fram till 2030.
Här hittar du mer information om Ett nytt recept för skolmåltider.
Hållbara skolmåltider är en av de frågor som MATtanken på olika sätt bevakar och arbetar med kontinuerligt.
Under fliken inspiration hittar du flera artiklar och länkar till webbinarier som rör hållbara skolmåltider.
Senast uppdaterad
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post