MATtanken/Jordbruksverket har uppdraget att inom projektet Ett nytt recept för skolmåltider fortsätta vara med och skapa förutsättningar för nätverkande. Alla som är intresserade av att utveckla hållbara skolmåltider är välkomna att delta! Ett nytt recept för skolmåltider är ett nationellt projekt som samordnas av Livsmedelsverket och finansieras av Vinnova.
MATtanken bygger vidare på det arbete som startades under tematräffarna våren 2022 – och skalar upp arbetet med erfarenhetsutbyte.
Här ligger fokus framöver:
Vi i MATtanken ser fram emot ett fortsatt nätverkande inom ”Ett nytt recept” och hoppas att många vill haka på – för att tillsammans bidra till den fortsätta utvecklingen av hållbara skolmåltider.
I februari 2023 lanserades Erfarenhetsbanken. Den samlar goda exempel som bidrar till utveckling av hållbara offentliga måltider. Alla bidrag är viktiga, vi välkomnar stort och smått!
Vi kommer sprida goda exempel från erfarenhetsbanken i MATtankens forum och kanaler. I sociala medier taggar vi erfarenheterna med #ettnyttrecept.
Måndagen den 8 maj planerar vi för en ny digital tematräff, som handlar om hur blivande lärare kan få kompetens kring skolmåltidens betydelse.
Har du tankar och idéer kring hållbara skolmåltider?
Hör av dig till MATtanken!
Samordnare Anna Lundstedt, tel. 036-15 59 05.
Skolmåltiderna har kopplingar till hela livsmedelskedjan och når många barn och unga, därför är skolmåltiderna ett utmärkt nav för att arbeta med omställningsfrågor. Det övergripande målet för projektet är hållbarhet ur alla tre dimensionerna i skolmåltidssystemet fram till 2030.
Här hittar du mer information om Ett nytt recept för skolmåltider.
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post