Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

  • Bildmontage: Kockar i kök och maträtter.

    Ökad efterfrågan på vildsvinskött i Kronoberg


    Hur jobbar län, regioner och kommuner för att öka andelen vildsvinskött i de offentliga köken? MATtanken lyfter fram olika goda exempel. Läs om Kronobergs län, där vildsvinskött blivit allt vanligare på tallrikarna.
  • Ugnsform med lasagne.

    Upphandlingsunderlag, Växjö


    Nedan är ett utdrag från avsnittet Obligatoriska krav, från Växjö kommuns förfrågningsunderlag, upphandling av viltkött, 2020.
  • Montage av foton på personal i offentliga kök samt maträtt.

    Ökad efterfrågan på vildsvinskött i Kronoberg


    Vilda hamburgare, limpor och grytor. Numera finns vildsvinskött regelbundet på menyerna i skolan och omsorgen i Kronobergs län. Att vildsvinskött serveras allt oftare är resultatet av långsiktigt arbete där olika aktörer och både större och mindre kommuner samverkar.
  • Rundabordssamtal: Tillsammans för tydligare ursprungsmärkning


    Sveriges livsmedelsföretag är inbjudna till ett digital rundabordsamtal på temat: Tillsammans för tydligare ursprungsmärkning, tisdag den 26 januari.
  • Samarbeten som får bygden att leva året om


    Munkedals kommun samarbetar med flera lokala producenter och leverantörer. Nyckeln är god kommunikation. Genom att förstå varandras behov gynnas både kommunen och de lokala aktörerna.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster