Landsbygdsnätverket
Ett tråg med odlingsplantor visas upp på en upphandlingsdag utomhus.

Foto: Erika Kvarnlöf.

När upphandling för hållbara offentliga måltider står i centrum

MATtanken medverkar regelbundet i så kallade temadagar eller upphandlingsdagar. Detta är dagar som ger tillfälle till kunskapsutbyte och inspiration kring frågor som rör livsmedel till offentlig sektor. Målgrupp är oftast de som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider. 

Syftet är förutom nätverkande och inspiration att ge möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion - som på sikt leder till att det tillagas mer hållbar mat med svenska livsmedel i offentliga kök.

Regional temadag: Beredskap


4 december klockan 9.00-15.00.
Backa Gård, Varnhem, och Naturbruksskolan Axevalla, Skara.

Hur ökar vi mängden närproducerad mat och självförsörjning för en förbättrad beredskap? Hur kan vi öka beredskapsförmågan i våra offentliga kök? Det är temat för höstterminens regionala tematräff.

Syftet med dagen är att ge aktörer i Västra Götalands län möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska livsmedel i offentliga kök. Dagen riktar sig till dig som är involverad i planering och upphandling av offentliga måltider.

Mer information
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen
Eva Sundberg, MATtanken

Arrangörer: Regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland tillsammans med MATtanken.

Tidigare temadagar och webbinarium

Här hittar du mer information om MATtankens genomförda aktiviteter kring upphandling.

Frågan om matens ursprung: Varifrån kommer maten?

MATtanken vill göra det möjligt för de som arbetar i de offentliga köken att på ett enkelt sätt hitta information om var maten kommer ifrån - för att kunna svara matgäster, beslutsfattare och allmänhet på den frågan. Ta del av MATtankens arbete kring ursprung.