Foto: Erika Kvarnlöf.
MATtanken medverkar regelbundet i så kallade temadagar eller upphandlingsdagar. Detta är dagar som ger tillfälle till kunskapsutbyte och inspiration kring frågor som rör livsmedel till offentlig sektor. Målgrupp är oftast de som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider.
Syftet är förutom nätverkande och inspiration att ge möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion - som på sikt leder till att det tillagas mer hållbar mat med svenska livsmedel i offentliga kök.
Den 10 maj gör vi studiebesök på Anestad gård, där man föder upp ekologisk kyckling. Vi kommer också att få lyssna på och ställa frågor till Lotta Berg från SLU som är professor i husdjurens miljö och hälsa
Vi utbyter erfarenheter och diskuterar vilka krav vi kan ställa på kyckling som upphandlas och köps in till köken.
Syftet med dagen är att ge aktörer i Västra Götalands län möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska livsmedel i offentliga kök. Dagen riktar sig till dig som är involverad i planering och upphandling av offentliga måltider.
Mer information
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen
Eva Sundberg, MATtanken
Arrangörer: Regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland tillsammans med MATtanken.
Här hittar du mer information om MATtankens genomförda aktiviteter kring upphandling.
MATtanken vill göra det möjligt för de som arbetar i de offentliga köken att på ett enkelt sätt hitta information om var maten kommer ifrån - för att kunna svara matgäster, beslutsfattare och allmänhet på den frågan. Ta del av MATtankens arbete kring ursprung.
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post