Landsbygdsnätverket

Mer om vildsvinsnätverket

Syftet med MATtankens vildsvinsnätverk är att öka kunskapen och hitta nya lösningar för att få mer vildsvinskött att nå matgästerna. Vildsvinsnätverket startade hösten 2020 och vi planerar för aktiviteter även 2021.

Vad gör nätverket?

Genom erfarenhetsutbyte och goda exempel inspirerar vi varandra och uppmuntrar kommuner och regioner att köpa och nyttja vildsvinskött. Vi vill också motivera jägare, vilthanteringsanläggningar och grossister att göra ansträngningar för att tillgängliggöra köttet till offentliga kök.

Målgrupp för nätverket

Målgruppen för nätverket är framförallt måltidschefer, upphandlare, måltidscontrollers, kockar och kökschefer. Nätverket vänder sig även till aktörer som arbetar med vildsvinsfrågan i leden innan de offentliga måltidsorganisationerna, som jägare, vilthanteringsanläggningar och grossister.

Nätverksträffar

Den 27 maj kl. 12.30-15.00 går nästa nätverksträff av stapeln. Tema: Tillgång och efterfrågan. Vad ska vi sikta mot när det gäller vildsvinskött? Vad och hur mycket kan konsumeras i offentliga kök 2025?

Medverkar gör Björn Nilsson, Sortiment och inköpschef för kött/chark på Martin & Servera, Michael Bengtsson, affärsområdeschef offentlig affär på Menigo samt Åsa Lannhard Öberg, köttmarknadsanalytiker på Jordbruksverket. Mer information kommer i god tid före träffen. Om du har frågor - kontakta mattanken@landsbygdsnatverket.se

Tidigare nätverksträffar

  • 22 februari 2021, kl 13.30-15.00. Vildsvinskött. Tema: Vilthanteringsanläggningar.
  • 10 dec. 2020, kl. 13.30-15.00. Vildsvinskött. Tema: Krav i samband med upphandling.
  • 10 nov. 2020,kl. 13.30-15.00. Vildsvinskött. Tema: Attityd och acceptans.
  • 29 sept. 2020, kl. 13.30-15.00. Nätverk. Uppstart.

Vad innebär det att vara medlem?

Som medlem i vildsvinsnätverket får du löpande uppdateringar om vad som händer kring MATtankens vildsvinsarbete men även tips och idéer vad andra aktörer gör. Förhoppningen är även att nätverket bidrar till att nya kontakter tas och att det blir ett givande och tagande av erfarenheter och kunskap.

Anmäl dig till nätverket

Jag vill vara med i vildsvinsnätverket (länk till anmälan) länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Hör av dig till mattanken@jordbruksverket.se om du vill veta mer om vildsvinsnätverket.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster