Landsbygdsnätverket

Fotounderlag från Skandinav: Jakob Friman, Christian Ferm, Magnus Nyman.

Säkert vildsvinskött i offentliga kök

Välkommen till ett webbinarium som handlar om säkert vildsvinskött i offentliga kök. Webbinariet vänder sig till alla som vill fördjupa sig i hur offentliga kök kan använda sig av vildsvinskött.

Säkert vildsvinskött i offentliga kök


Webbinariets innehåll:

  • Smittskydd, bly och cesium i vilt och vildsvin. Vad krävs för att vildsvinsköttet ska vara säkert att servera? Föredragshållare är Axel Sannö, forskare vid institutionen för kliniska vetenskaper, Sveriges Lantbruksuniversitet.

  • Vildsvinskött och hantering utifrån jägarens perspektiv. Samtal med Åke Granström, vice generalsekreterare och utvecklingschef på Svenska Jägareförbundet

  • Viltfärsbiffar och viltgryta på menyn. Ingrid Kalm, kostchef i Norrköpings kommun, delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

  • Avslutningsvis ett gemensamt samtal och frågestund - om säkert kött och hantering, men också frågor om import, pris på vildsvinskött, hur nyttigt är vildsvinskött, med mera.

Moderator är Eva Sundberg, MATtanken.

Webbinariet genomfördes den 17 november 2020.

Längd: 1 h 7 min (varav föredraget av Axel Sannö är ca 30 min)

Nedan kan du istället se webbinariet via vår inbyggda videospelare. Om du har behov av tillgänglighetsanpassad visning är denna spelare ett fördelaktigare val.

För bästa visning av filmen ovan, använd exempelvis Chrome eller Edge. I vissa versioner av Explorer syns inte undertexterna.