Landsbygdsnätverket

Fotounderlag från Skandinav: Jakob Friman, Christian Ferm, Magnus Nyman.

Säkert vildsvinskött i offentliga kök

Välkommen till ett webbinarium som handlar om säkert vildsvinskött i offentliga kök. Webbinariet vänder sig till alla som vill fördjupa sig i hur offentliga kök kan använda sig av vildsvinskött.

Säkert vildsvinskött i offentliga kök


Webbinariets innehåll:

  • Smittskydd, bly och cesium i vilt och vildsvin. Vad krävs för att vildsvinsköttet ska vara säkert att servera? Föredragshållare är Axel Sannö, forskare vid institutionen för kliniska vetenskaper, Sveriges Lantbruksuniversitet.

  • Vildsvinskött och hantering utifrån jägarens perspektiv. Samtal med Åke Granström, vice generalsekreterare och utvecklingschef på Svenska Jägareförbundet

  • Viltfärsbiffar och viltgryta på menyn. Ingrid Kalm, kostchef i Norrköpings kommun, delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

  • Avslutningsvis ett gemensamt samtal och frågestund - om säkert kött och hantering, men också frågor om import, pris på vildsvinskött, hur nyttigt är vildsvinskött, med mera.

Moderator är Eva Sundberg, MATtanken.

Webbinariet genomfördes den 17 november 2020.

Längd: 1 h 7 min (varav föredraget av Axel Sannö är ca 30 min)

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster