Landsbygdsnätverket

Växjös vilda vildsvinsbiffar med enbär

Vildsvinsbiffarna från Växjö smaksätts med enbär. Foto: Växjö kommun, Roger Henriksson.

Recept på vildsvinsbiffar

Portioner: 100

Vildsvinsbiffar

9 kg vildsvinsfärs

1 kg lök, hackad

120 g salt

30 g vitpeppar

10 g enbär

300 g majsstärkelse

1,5 kg ägg

100 g kalvfond

3 kg mjölk

0,5 l rapsolja


SÅ HÄR GÖR DU

  • Krossa enbären och blanda dem med färs, kryddor, lök och majsstärkelse.
  • Tillsätt äggen lite i taget-
  • Häll i fonden och tillsätt mjölken lite i taget men inte för långsamt.
  • Smaka av.
  • Forma till biffar och stek i ugn eller stekbord.


MER INFORMATION

Receptet är ett eget recept, framtaget av Växjö kommuns måltidsorganisation.

Instagram: @skjutsiniugnen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Senast uppdaterad