Landsbygdsnätverket
Äpplen, päron, sallad och morötter

Välkommen med inspel kring skolfrukt

På uppdrag av regeringen ska Jordbruksverket ta fram ett förslag till utformning av stöd för utdelning av frukt, bananer och grönsaker i skolan. Vi välkomnar nu idéer och synpunkter kring utformningen.

Vid ett webbinarium som MATtanken arrangerade den 12 juni presenterades resultatet av den utvärdering som gjorts av det svenska skolmjölksprogrammet 2017-2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På webbinariet gavs även information om det regeringsuppdrag som Jordbruksverket fått att ta fram ett förslag till utformning av ett EU-finansierat stöd för utdelning av frukt, bananer och grönsaker i skolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Cirka 90 personer från offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle deltog i webbinariet.

Lämna synpunkter senast 20 augusti

MATtanken ingår i den arbetsgrupp som nu tar sig an uppdraget. Ett startmöte kommer att hållas innan sommarsemestern, där företrädare från myndigheter, kommuner och andra aktörer som har intresse kring frågan medverkar.

Arbetsgruppen välkomnar nu synpunkter och förslag att ta med in i arbetet. Hur ska ett skolfruktstöd utformas för att göra mest nytta? Hur skulle det kunna fungera i praktiken?

Mejla idéer och synpunkter till mattanken@jordbruksverket.se senast den 20 augusti.

Uppdraget ska delredovisas den 15 november och slutredovisas den 29 december 2023.

Läs mer om skolprogrammet på EU-kommissionens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns bland annat information om hur övriga EU-länder har utformat sina nationella program för mjölk, frukt och grönsaker i skolan.

Senast uppdaterad