Landsbygdsnätverket
Bilder på de medverkande

Individen i centrum – när maten anpassas efter äldres behov och smak

Hur kan matgästerna inom äldreomsorgen få större inflytande över måltiden? Den 16 november bjuder MATtanken och Kost & Näring in till ett webbinarium om äldreomsorgens måltider.

Torsdagen den 16 november kockan 13.30-15.00. Under webbinariet delar tre verksamheter med sig av sitt arbete med individanpassning.

Anmäl dig redan i dag! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Program och medverkande


Måltider som höjer livskvalitén

Carl Jan Granqvist, professor i måltidskunskap

Rätten att få äta det man vill
Linda Lilius, chefsjuksköterska och Lina Höög, biträdande enhetschef, båda verksamma vid Byle Gård: en specialiserad palliativ vårdavdelning i Täby kyrkby

Mathantverk från kök till tallrik – genom samarbete och kommunikation
Stina Franzén, dietist i Södertälje kommun och Mathias Eriksson, produktionsansvarig, Mariekällgårdens kök i samma kommun

Hur lyckas med individanpassning i en ny förvaltning?
Emma Davachi, verksamhetsutvecklare Måltid, Göteborgs Stad

Webbinariet hålls i Zoom och arrangeras av MATtanken tillsammans med Kost & Närings fokusgrupp Äldreomsorg.

Matbilden i fotomontaget är från Unsplash.

Senast uppdaterad