Landsbygdsnätverket
Cecilia Olsson står mot en enfärgad bakgrund

Cecilia Olsson, universitetslektor vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap på Umeå universitet. Foto: Hans Karlsson

Hallå där, Cecilia Olsson vid Umeå universitet!

I höst arrangerar ni seminarieserien ”Skolmåltiden – mer än bara maten på tallriken” för andra gången. Målgruppen är rektorer och anmälan är öppen nu. Tipsa gärna en rektor.

Vad är syftet med seminarieserien?

– Att bidra till att rektorer får ökad kunskap om, och förståelse för, hur skolmåltiden kan användas till så mycket mer än att mätta elevernas magar.

Hur är seminarieserien upplagd?

– Den består av tre digitala träffar i Zoom. Första träffen äger rum den 19 september och sista träffen 14 november. Seminarieserien kommer att behandla lagar, styrdokument och riktlinjer som berör måltider i förskola och skola. I detta ingår bland annat rektorns ansvar i relation till måltiden, måltidens roll i det systematiska kvalitetsarbetet och den pedagogiska verksamheten. Den innefattar även hur sociala, fysiska och organisatoriska aspekter påverkar elevernas upplevelse av måltiden.

Vilka står bakom seminarierna?

– På uppdrag av Skolverket arrangeras seminarieserien av Umeå universitet, där ett samarbete sker mellan Centrum för skolledarutveckling och Institutionen för kost- och måltidsvetenskap.

Hur länge är anmälan öppen?

– Sista datum för anmälan är den 12 september. Seminarieserien är kostnadsfri att delta i, men det finns ett begränsat antal platser.

Tipsa en rektor – sprid information

Har du en rektor i din närhet som skulle kunna vara intresserad av att gå utbildningen? Tillsammans kan vi hjälpas åt att sprida information om seminarieserien!

Mer information och anmälningslänk finns här >> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad