Landsbygdsnätverket
Banner för Dialogtorget, Kostdagarna 2024

Vi ses på Kostdagarna 14-15 mars

MATtanken är på plats på Dialogtorget på Kostdagarna som går av stapeln i Stockholm torsdag 14:e och fredag 15:e mars. På fredagens morgon finns vi också med på Kostdagarna Forum.

Vi finns på Dialogtorget och vi vill gärna träffa er och få veta vad som är aktuellt i era verksamheter. Vi passar också gärna på att berätta mer om:

  • Vilka livsmedel köper kommunerna? Äntligen! Statistiken över kommunernas inköp av livsmedel finns samlad och 9 april är det dags för premiärvisning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. av SILO-databasen.

  • Beredskap. Beredskapsnätverket ger tillfälle till kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Nästa träff är den 16 maj.

  • Offentliga måltidens dag. I år är det 5-årsjubileum för Offentliga måltidens dag. Anmälan öppnar 14 mars. Anmäl aktivitet och få jubileumsdiplomet. 

  • Erfarenhetsbanken. Nu finns mer än 100 erfarenheter i Erfarenhetsbanken för offentliga måltider. Vi lanserar ett material för arbetsplatsträffar: Råna banken!

  • Skolfrukt och skolmjölk. Jordbruksverket har fått ett regeringsuppdrag kring införandet av skolfrukt och översyn av stödet till skolmjölk. Kom och ge oss input.

På Kostdagarna Forum, fredag kl. 08.45-09.45, finns det möjlighet att komma och diskutera följande frågeställning med oss.

Hur kan vi förändra upplägget av skolmjölkstödet och ett kommande skolfruktstöd

… så att det bättre än i dag når skolprogrammets mål om att lära barn att äta hälsosamt, och förklara hur maten produceras?

Jordbruksverket har av regeringen fått i uppdrag att förbereda för ett införande av skolfruktstöd från läsåret 2025/2026 samtidigt som vi ska göra en översyn av skolmjölkstödet. Är tidsbegränsade kampanjer en lösning? Vilka barn/elever är viktigast att nå? Vilka produkter ska vara stödberättigade? Hur kan vi förenkla administrationen?

Mer information om Kostdagarna på Kost & Närings webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (länken öppnas i nytt fönster).

Senast uppdaterad