Med start hösten 2020 gör MATtanken ett antal riktade insatser för att vildsvinskött ska bli ett naturligt och självklart inslag på menyerna i offentliga kök. Vildsvinskött är i dagsläget en underutnyttjad viltråvara.
Att byta ut en del av det kött som i dag används till biffar och köttfärssås till vildsvinsfärs är ett enkelt sätt att bidra till en ökad konsumtion och mer hållbara måltider, säger Veronica Andrén, samordnare, MATtanken
MATtanken skapar nu en receptsamling för vildsvinskött i offentliga kök. Vi bygger upp receptsamlingen tillsammans med kockar i de offentliga köken och andra inspiratörer. Till varje recept hör en beskrivning av varifrån receptet kommer.
Vilda hamburgare, limpor och grytor. Numera finns vildsvinskött regelbundet på menyerna i skolan och omsorgen i Kronobergs län. Att vildsvinskött serverar allt oftare är resultatet av långsiktigt arbete där olika aktörer och både större och mindre kommuner samverkar. Läs vår artikel om arbetet i Kronoberg.
Cirka 100 personer finns i dagsläget med i vårt nystartade nätverk för personer som är intresserade av frågor som rör vildsvinskött i offentliga kök.
Läs mer om vildsvinsnätverket, syfte och målgrupp samt hur du anmäler dig!