Landsbygdsnätverket
Bildmontage, närbild på lök och receptblad i kök, foto från storkök och foto på ett vildsvin.

Fotounderlag från Skandinav: Jakob Friman, Christian Ferm, Magnus Nyman.

Att verka för mer vildsvinskött i offentliga kök

MATtanken gör ett antal riktade insatser för att vildsvinskött ska bli ett naturligt och självklart inslag på menyerna i offentliga kök. Vildsvinskött är i dagsläget en underutnyttjad viltråvara.

Att byta ut en del av det kött som i dag används till biffar och köttfärssås till vildsvinsfärs är ett enkelt sätt att bidra till en ökad konsumtion och mer hållbara måltider, säger Anna Kim-Andersson, samordnare för MATtankens vildsvinsarbete.

Aktuellt

Goda exempel

Att börja servera vildsvinskött på menyerna är en del av hållbarhetsarbetet i Skövde kommun. Kocken Maria Kvarnström har jobbat med receptutveckling och delar med sig av tre recept som de 500 eleverna vid Vasaskolan har uppskattat.

Läs mer om Goda exempel.

Välkommen att bidra med recept

MATtanken har skapat en receptsamling för vildsvinskött i offentliga kök. Vi bygger upp receptsamlingen tillsammans med kockar i de offentliga köken och andra inspiratörer. Till varje recept hör en beskrivning av varifrån receptet kommer. Vill du bidra med ditt recept?

Läs mer om Vildsvinskött - en offentlig receptsamling.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster