Landsbygdsnätverket
Spaghetti och köttfärssås på tallrik

Vildsvinskött i offentliga kök

Med start hösten 2020 gör MATtanken ett antal riktade insatser för att vildsvinskött ska bli ett naturligt och självklart inslag på menyerna i offentliga kök. Vildsvinskött är i dagsläget en underutnyttjad viltråvara.

Att byta ut en del av det kött som i dag används till biffar och köttfärssås till vildsvinsfärs är ett enkelt sätt att bidra till en ökad konsumtion och mer hållbara måltider, säger Veronica Andrén, samordnare, MATtanken

Detta gör vi:

Bidra med ditt recept

MATtanken skapar nu en receptsamling för vildsvinskött i offentliga kök. Vi bygger upp receptsamlingen tillsammans med kockar i de offentliga köken och andra inspiratörer. Till varje recept hör en beskrivning av varifrån receptet kommer.

Läs mer om Vildsvinskött - en offentlig receptsamling.

Goda exempel: Nedslag i Kronobergs län

Vilda hamburgare, limpor och grytor. Numera finns vildsvinskött regelbundet på menyerna i skolan och omsorgen i Kronobergs län. Att vildsvinskött serverar allt oftare är resultatet av långsiktigt arbete där olika aktörer och både större och mindre kommuner samverkar. Läs vår artikel om arbetet i Kronoberg.

Gå med i MATtankens vildsvinsnätverk

Cirka 100 personer finns i dagsläget med i vårt nystartade nätverk för personer som är intresserade av frågor som rör vildsvinskött i offentliga kök.

Läs mer om vildsvinsnätverket, syfte och målgrupp samt hur du anmäler dig!

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster