Portioner: 100
8 kg vildsvinsgrytbitar |
3 kg gul lök, rostad och mixad |
1 dl vitlök, mixad |
4 st blekselleri, tärnad |
2 kg morötter, skalade och tärnade |
400 g tomatpuré |
10 st chilifrukter, hackade eller 0,5 dl sambal oelek |
1 dl spiskummin |
5 st kanelstänger |
1 dl kakao pulver |
10 st lagerblad |
1 dl timjan |
1 dl oregano |
1 liter matlagningsvin, rött |
2 kg höstärt, kokta – spara buljongen och addera chilin |
rapsolja |
salt |
Matgästerna vi serverar är 6-11 år och våra grytor är oftast populära! Smakerna i chilin känns igen hos dem. Mitt personliga tips är: Använd gärna ekologiska produkter så mycket som det är möjligt.
— Tomas Wiklund
Receptet är framtaget av Tomas Wiklund, köksmästare Krusboda skola, Tyresö kommun.
Följ Tomas och personalen på Matlådan, Krusboda skola på Instagram: @skolmatsgladje Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här finns ytterligare ett av Tomas recept: Vildsvinslimpa med messmörsås.
Läs intervjun med Tomas, december 2022.
Senast uppdaterad