Portioner: 100
8 kg vildsvinsfärs |
2 kg baljväxtfärs eller annan vegofärs |
2 kg gul lök, rostad och mixad |
2 kg äpplen, rivna |
2 dl timjan |
2 dl rosmarin |
0,5 dl vitpeppar |
2 dl dijonsenap |
300 g, ca 2,5 dl salt |
3 dl potatismjöl |
rapsolja |
eventuellt lite vatten |
1 kg gul lök, rostad och mixad |
2 dl kycklingbuljong eller kalvbuljong |
0,5 dl timjan |
1 pkt messmör 700 g |
5 l laktosfri grädde |
5 l vatten |
salt |
vitpeppar |
majsredning |
Vildsvinsfärslimpan ska göras dagen innan den ska serveras. Då står den till sig med - både mer smak, och det är mycket enklare att skära upp när den är kall.
Värm den skivade vildsvinsfärslimpan försiktigt på 90 grader. Servera med kokt potatis, messmörsåsen och rårörda lingon.
— Tomas Wiklund
Receptet är framtaget av Tomas Wiklund, köksmästare Krusboda skola, Tyresö kommun.
Följ Tomas och personalen på Matlådan, Krusboda skola på Instagram: @skolmatsgladje Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här finns ytterligare ett av Tomas recept: Chili på vildsvin.
Läs intervjun med Tomas, december 2022.
Senast uppdaterad