Landsbygdsnätverket

Vildsvinskebab á la Falköping

Recept på kebab, med vildsvinsfärs

Vildsvinskebab

vildsvinsfärs

vitlök

gul lök

Kryddblandning, vildsvinskebab

4 dl grönpeppar (hel torkad)

2 dl rosmarin torkad

1 dl timjan

1 dl svartpeppar (hel)

1,5 dl gult senapsfrö (hel)

0,5 dl fänkålsfrö

2 dl enbär (hel torkad)

1 dl lagerblad 

SÅ HÄR GÖR DU KRYDDBLANDNINGEN

  • Mixa kryddorna cirka en minut på megafart, till en finmalen konsistens.

SÅ HÄR GÖR DU KEBABEN

  • Bryn lök och vitlök.
  • Tillsätt vildsvinsfärsen och bryn det tillsammans med viltkebabkryddblandningen. Salta efter smak.
  • Slå på lite vatten det sista så att färsen inte torkar ut.

SERVERING

  • Servera med pitabröd, bulgur, grönsaker och kebabsås.

Hösten 2021 provade vi att servera rätter med vildsvinskött inom skolan respektive äldreomsorgen. Det blev måltider som uppskattades av både gäster och anhöriga. Vi kommer att servera rätterna även i vår.

– Emma Ottosson, måltidsutvecklare, Falköpings kommun

En kock vid en stekhäll utomhus.

Eleverna i skolorna i Falköpings kommun gillar vildsvinskebab. På bilden syns en av kockarna i kommunen, vid en stekhäll utomhus.

Senast uppdaterad