Landsbygdsnätverket

Växjös vildsvinsgryta med kantareller

Recept på vildsvinsgryta

Portioner: 100

Ingredienser

11 kg vildsvinskött

1 kg kantareller konserv utan lag

salt

vitpeppar, mald

400 g tomatpuré

2 kg gul lök

1.2 kg morot, skalad

250 g persilja

300 g margarin

4 l vispgrädde


Kryddblandning

6 l matlagningsvin, rött

3 dl rapsolja

0.8 kg gul lök

30 g enbär

10 g lagerblad

10 g timjan, torkad



SÅ HÄR GÖR DU

Dag 1:

  • Gör marinaden. Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna.
    Lägg i köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.

Dag 2:

  • Sila marinaden och spara den till senare. Spara även de avrunna lökbitarna.
  • Bryn köttet och löken (från marineringen) i margarin, lägg över i gryta.
  • Häll på marinaden och tomatpurè. Låt sjuda tills köttet nästan är färdigt.Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka lök och skiva morötter. Bryn grönsakerna och svampen, lägg över dem i grytan.
  • Häll över grädden och låt grytan koka i ca 20 minuter. Tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
  • Strö över hackad persilja före servering.

Grytan är ett recept som jag använder hemma som jag har ursprungligen fått från en vän. Jag har anpassat det lite för att det ska passa i storköksproduktion.
— Ann-Louise Gustavsson


MER INFORMATION

Receptet kommer från Växjö kommuns måltidsorganisation.
Instagram: @skjutsiniugnen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Senast uppdaterad