Söderköpings krämiga vildsvinsfärs med morötter och purjolök
Recept på vildsvinsfärs och potatis
Portioner: 100
Vildsvinsfärs
10 kg vildsvinsfärs
300 g smör
2,5 kg morot, tärnad
2,5 kg purjolök, skivad
2,5 kg lätt crème fraiche
Kryddblandning
1 dl salt
2 msk basilika, torkad
1 msk timjan, torkad
1 msk orgeano, torkad
1 msk rosmarin, torkad
1 dl persilja, torkad
1 dl vitlökspulver
1 dl lökpulver
Persiljepotatis
18 kg potatis, skalad
3 dl olivolja
5 dl persilja, finhackad
SÅ HÄR GÖR DU
Fräs färsen i smör, tillsätt morot och purjolök. Låt fräsa några minuter. Rör ner cème fraiche, låt sjuda cirka 10 minuter.
Blanda alla kryddor och tillsätt i färsblandningen. Detta recept är ursrpungligen framtaget för en nötfärs. Vildsvinsfärs kan kräva mer kryddor. Prova dig fram!
Koka potatisen. Låt den svalna något, blanda sedan med oljan och persiljan.
Servera grytan ihop med persiljepotatisen. Söderköping serverade rätten med pasta i stället för potatis för att locka barn och unga.