Landsbygdsnätverket

Mustig vildsvinskalops från Skövde

Tallrik med kalops och rödbetor.

Foto: Skövde kommun, Maria Kvarnström.

Recept på vildsvinskalops

Portioner: 100

Vildsvinskalops

15 kg vildsvinsgrytbitar

2 kg gul lök

15 g lagerblad

15 g kryddpeppar (hel)

tomatpuré

2 l viltfond/kalvfond

2 kg morötter

salt

finmalen svart peppar

majsredning

potatis


SÅ HÄR GÖR DU VILDSVINSKALOPS

  • Bryn köttet.
  • Låt koka minst två timmar tills att köttet blivit mört.
  • Tillsätt slantade morötter lök tomatpuré, vatten och fond, lagerblad och kryddpeppar.
  • Red av grytan smaka av.
  • Koka och servera med kokt potatis.

Låt er väl smaka!

Receptet är framtaget av Maria Kvarnström, kock vid Vasaskolan, Skövde kommun.

Här kommer snart en länk till en kort intervju med Maria.

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster