
Receptet på tjälknöl är från MatOmsorg, Helsingborg. Fotografiet är från tillagning i Skurups kommun.
Tjälknöl på vildsvinsstek á la Helsingborg
Recept på tjälknöl
100 portioner
Tjälknöl på vildsvinsstek
13 kg rå vildsvinsstek |
100 g salt med jod |
10 g strösocker |
0,5 l vatten |
timjan |
enbär |
lagerblad |
SÅ HÄR GÖR DU
- Lägg den frysta steken i ugnen och nattstek köttet på 75 grader.
- Gör lagen.
- Lägg den färdiga varma steken i lagen i ett dygn.
- Skiva upp köttet och servera det kallt.
- En stek som vägde 2450 g blev 1490 g när den var färdigstekt.
SERVERING
- Servera gärna köttet ihop med en krämig potatisgratäng, skysås och gröna bönor. Passar utmärkt med svartvinbärsgelé till.
- Sätt gärna ihop en information om ursprunget till maträtten och ha som samtalsämne kring bordet.
Senast uppdaterad