Ljungbys marinerade vildsvinsgryta med svamp & ädelost
Gryta
14 kg grytbitar av vildsvin |
8 dl oxfond |
Marinad
14 kg grytbitar av vildsvin |
8 dl oxfond |
1,2 kg palsternacka |
6 lit rött matlagningsvin |
8 dl rödvinsvinäger |
17 gram timjan |
6 dl enbär |
Sås
6 liter grädde |
3 dl kinesisk soja |
4 kg färska champinjoner |
I kg ädelost |
40 g svart vinbärsgelé |
Majsstärkelse |
Salt |
Peppar |
Beskrivning
- Skala lök och rotfrukter, skär i större tärningar.
- Skala och pressa vitlöken.
- Blanda alla ingredienser till marinaden
- Lägg i köttet, löken och de skurna rotfrukterna i marinaden i en plastpåse och låt marinera i kyl ca 5 timmar.
- Plocka upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem lätt i olja.
- Tillsätt marinaden och fonden.
- Häll på vatten och koka tills köttet känns mört, ca 1,5 timme.
- Ansa och dela/skiva svampen.
- Fräs svampen i smör och tillsätt den i grytan tillsammans med smulad ädelost, grädde, soja och gelé.
- Red med majsstärkelse.
- Smaka av med salt och peppar
Följ Ljungbys måltidsverksamhet på Instagram: @kostavdelningenljungby Länk till annan webbplats.