Landsbygdsnätverket
En kalv betar i en hage, fotot visar en närbild.

Fokus: Ekologiska livsmedel i offentliga kök

Välkommen till ett webbinarium, torsdag 2 december 2021, kl. 13.30-15.00 där vi fördjupar oss kring ekologiska livsmedel i offentliga kök.

Anmäl dig till webbinariet

Anmäld dig till webbinariet genom att fylla i formuläret på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Webbinariet genomförs utifrån följande utgångspunkter:

• Att arbeta för ökad andel ekologiska livsmedel i offentliga kök kräver förståelse för komplexiteten då olika perspektiv och målsättningar ibland krockar. Vilka fördelar finns när det gäller ekologiska livsmedel?

• Förutsättningarna för att köpa ekologiska livsmedel ser olika ut i landets kommuner och regioner. Var gör de pengar, som de offentliga köken har möjlighet att lägga på ekologiska livsmedel, störst nytta?

Medverkande

Från MATtanken medverkar Eva Sundberg (moderator) och Anna Lundstedt.
Gäster är:

Peter Borring.

Peter Borring, lantbrukare och en av LRF:s hållbarhetsambassadörer ger sin syn på ekologiska livsmedel i offentliga kök, utifrån ett primärproduktionsperspektiv. Som lantbrukare med både konventionell och ekologisk odling resonerar han om fördelar och utmaningar med ekologiskt producerade livsmedel.

Hanna Lindström.

Hanna Lindström, doktorand i nationalekonomi, Handelshögskolan, Umeå universitet, berättar om sin forskning om grön offentlig upphandling. Forskningen handlar bland annat om hur politiska målsättningar kring ekologiska inköp har betydelse för vad som faktiskt köps in. Påverkar dessa inköp i sin tur andelen svensk ekologisk åkermark?

Jens Vikingsson.

Jens Vikingsson, projektledare Refarm Linné, tidigare måltidschef och idag konsult med inriktning offentlig mat och hållbarhet. Inköp och tillagning av ekologiska livsmedel - utmaningar och möjligheter i praktiken?

Mer information


Studio MATtanken
I Studio MATtanken den 9 december fortsätter vi att vända och vrida på frågan om ekologiska livsmedel i offentliga kök. Hur gör offentliga kök i praktiken?

Nyligen publicerade artiklar
Ekologiskt i offentliga kök – hur är läget nu och framåt?
Ekologiskt i offentliga kök – vilka livsmedel köps in och vilka bör man prioritera?

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster