Landsbygdsnätverket
Ett bildmontage. Foton från Katrineholms kommuns samlastningscentral. Transportburar packas med olika livsmedel.

Katrineholms kommun har en egen samlastningscentral. Där inryms numer även logistiken av kylda matlådor till omsorgen. Foto: Katrineholms kommun.

"De offentliga måltidernas logistik" är temat i höstens första Studio MATtanken

Omlastningscentral, samlastningscentral, distributionscentral – kärt barn har många namn. Det finns olika logistiklösningar runt om i landets kommuner. Detta kommer vi att fokusera på i höstterminens första Studio MATtanken.

Höstens serie av studiosamtal inleds fredag 26 augusti, kl. 08.30-09.15, då fördjupar vi oss i logistikfrågor. Offentliga måltider kräver ett stort mått av logistik. Många kommuner arbetar med logistiklösningar som involverar någon form av samlastning.

Omlastningscentral, samlastningscentral, distributionscentral – kärt barn har många namn. Det finns olika lösningar runt om i landet.

  • I flera kommuner har måltidschefen även ansvar för transporterna, vilka fördelar kan det ge?
  • Ger samlastning möjlighet till fler lokala leverantörer?
  • Förändras kostnaderna?
  • Förbättras arbetsmiljön i köken?

Vi hör Camilla Wiström som är avdelningschef, service och teknikförvaltningen i Katrineholm berätta om samlastningscentralen, hur den utvecklats sedan starten 2008 och hur fler funktioner lagts till.

Välkommen till Studio MATtanken! Ta gärna med dig kollegor som har intresse för logistikfrågor och kom in i studion. Lyssna på andras berättelser och dela med dig av hur logistiken kring måltiderna fungerar i din kommun!

Här hittar länk till studion och all annan information om Studio MATtanken.

Senast uppdaterad