Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

Vill du prenumerera på MATtankens nyhetsbrev? Klicka här.

  • Två personer i svarta kockkläder står bakåtvända så att texten på deras ryggar kan läsas: "När resten blir till festen".

    Svinnsmart recept från Göteborgsskola blir Årets soppa


    Varje år väljs ett sopprecept ut inför Måltidens dag/Offentliga måltidens dag, som sedan lagas av Måltidsakademien och flera kommuner runt om i Sverige. Kocken bakom årets utvalda recept är Pernilla Dierks, köksmästare på skolrestaurang Klimatslottet i Göteborg.
  • Ett kollage av bilder från firandet av Offentliga måltidens dag 2022.

    "Vi ber om kommunikatörernas uppmärksamhet"


    MATtanken koordinerar för fjärde året i rad Offentliga måltidens dag som i år går av stapeln den 19 oktober.– Tidigare år har vi skickat brev till beslutsfattare i kommuner och regioner för att lyfta fram betydelsen av de offentliga måltiderna. Nu ber vi om kommunikatörernas uppmärksamhet, säger Eva Sundberg som är projektledare för MATtanken.
  • Rapsfält och betesmark

    Webbinarium om hållbarhetsmärkning av livsmedel


    Vilken mat är mest hållbar? Vad står olika märkningar av livsmedel för? Välkommen på ett webbinarium den 31 augusti kl 13.30-15.00 där olika märkningar presenteras och vi lyfter olika perspektiv på hållbarhet.
  • Vattenavbrott är ett beredskapsscenario som offentliga kök behöver förbereda för.

    Beredskapsnätverkets andra träff


    Vattenavbrott? Elavbrott? Uteblivna transporter? Hur väl förberedd är måltidsverksamheten i din kommun på att hantera störningar vid kris eller höjd beredskap? I maj startade MATtanken upp ett beredskapsnätverk för offentliga måltider. Mer än 200 personer har hittills anmält intresse att vara med. Nästa träff är onsdag den 6 september, kl. 13.30-15.00. Tema: Öva.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post