Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

Vill du prenumerera på MATtankens nyhetsbrev? Klicka här.

  • Eva Sundberg och Jesper Fransson står vid en bildskärm där Silo-databasen visas.

    Öppet möte 16 maj: Visning av Silo-databasen


    Alla aktörer som vill veta mer om hur det gått med insamlingen av livsmedelsstatistik, offentlig sektor, är inbjudna till ett möte tisdag den 16 maj kl. 13.30-15.00.
  • Exempel på grafiskt material syns i bilden.

    Nu är anmälan till Offentliga måltidens dag öppen


    I slutet av april genomförde MATtanken en kick-off inför arbetet med årets Offentliga måltidens dag. I samband med kick-offen öppnades formuläret för anmälan av aktiviteter till firandet den 19 oktober.
  • Kollage med elev som tar mat och lärarstudent som skriver.

    Tematräff 8 maj: Skolmåltid + lärarutbildning


    Vid lärarutbildningen i Malmö finns en valbar kurs som ger kunskap om skolmåltiden. På en digital tematräff den 8 maj berättar Malmö stads måltidsorganisation och Malmö universitet om hur de samarbetar i utbildningen av framtidens lärare.
  • Ett bildmontage: tre polaroidbilder är upphängda med klämmor på ett snöre. På bilderna syns rätterna i Stockholmsmåltiden, förrätt, varmrätt, efterrätt.

    Stockholmsmåltiden som pedagogisk plattform


    En sallad med gös att äta med pinnar, lammkorv i bröd och efterrätt med färskost och tistron. Detta är delar av Stockholmsmåltiden. Men är detta mat för alla? Kan menyn verkligen lagas i offentliga kök?
  • Bild på vykortsframsida och -baksida.

    Så beställer du vykort!


    Vem vill du bjuda in till firandet av årets Offentliga måltidens dag? Använd gärna MATtankens vykort!
  • Kock lagar burgare av musslor.

    Kommunens kockar erbjuds kustnära säsongsjobb


    Under de sommarveckor då skolköken håller stängt erbjuds kockar i Skövde kommun att ”säsongsjobba” på Västkusten. Det blir ett tillfälle för kompetensutveckling och miljöombyte.
  • Kollage med bilder på byggnad som rymmer kök och skolrestaurang samt interiörbilder från storkök

    Välbesökt Studio MATtanken om investeringar i offentliga kök


    Kvalitet, kostnadseffektivitet, minskade transporter, att laga mat så nära matgästen som möjligt – perspektiven är många vid renovering och projektering av kök. Vid fredagens Studio MATtanken delades många erfarenheter och många frågor lyftes, kring temat Investeringar i offentliga kök.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post