Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

Vill du prenumerera på MATtankens nyhetsbrev? Klicka här.

  • Fem personer i tomeluvor

    God Jul och Gott Nytt År!


    Med en egen version av den klassiska juldikten Tomten vill vi i MATtanken-teamet önska en riktigt god jul!
  • Silo-projektet: Pilotdatabasen för livsmedelsstatistik är på plats


    Hösten 2022 har det pågått ett intensivt arbete för att skapa en pilotdatabas som samlar och visar statistik över inköp av livsmedel till offentlig sektor.
  • Ungdomar tar mat vid en foodtruck

    Munkedal delar erfarenheter från Ett nytt recept


    Ökad förståelse mellan yrkesgrupper och större insikt om vad som gör att maten hamnar i magen. Det är några av de resultat som projektet Ett nytt recept för skolmåltider lett till i Munkedals kommun, så här långt.
  • Anna Lundstedt

    3 frågor om Erfarenhetsbanken


    Goda erfarenheter kan göra skillnad! Snart lanserar MATtanken den nya Erfarenhetsbanken – som är öppen för alla.– Allt ifrån det enkla och vardagsnära till de större projekten behövs för att utveckla mer hållbara offentliga måltider. Genom Erfarenhetsbanken ska det bli enkelt att dela dessa goda erfarenheter med varandra, stora som små, säger Anna Lundstedt, samordnare på MATtanken.
  • Hembakt bröd från kommunens eget bageri ger måltiderna kvalitet


    I Burlövs kommun får matgästerna inom äldreomsorgen och skolorna gott, nybakat bröd från kommunens eget bageri.
  • Tomas Viklund.

    Hallå där, köksmästare Tomas Viklund!


    I ditt arbete med skolmåltider på Krusboda skola, Tyresö kommun, har du då och då vildsvinskött i dina serveringar. Tidigare har MATtanken fått publicera några av dina recept i receptbanken.
  • Studio MATtanken: vårens datum


    Datumen för vårens studiosamtal är satta. – Alla som prenumererar på kalenderbokningar om Studio MATtanken får uppdateringar från oss i denna vecka, berättar kommunikationssamordnare Anna Kim-Andersson.
  • Bildmontage med Alexander Alvsilver

    Hallå där, Alexander Alvsilver på Vinnova!


    I projektet Ett nytt recept för skolmåltider, som initierades av Vinnova, läggs nu planen för det fortsatta arbetet med att utveckla mer hållbara skolmåltider. Projektet skalar upp, prototyperna som testats i utvecklingsmiljöerna Munkedal, Karlstad, Vallentuna och Hofors ska utvecklas och testas på fler ställen. I projektets fas 3 har MATtanken fått i uppdrag att arbeta med erfarenhetsutbyte och nätverkande.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post