Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

Vill du prenumerera på MATtankens nyhetsbrev? Klicka här.

  • Wallenbergare på en stekplåt.

    Mer vildsvinskött i offentliga kök. Vad är på gång?


    Just nu pågår flera projekt i Sverige med syfte att främja mer vildsvinskött i offentliga kök. Vill du veta mer? Välkommen till en digital träff med MATtanken tillsammans med tre andra aktörer som beviljats medel ur Vildsvinspaketet: onsdag 15 september, kl. 10.00-11.30.
  • Nyskördade rödbetor i en korg.

    Panelsamtal om hållbara offentliga måltider


    MATtankens projektledare Eva Sundberg kommer att medverka i en samtalspanel om de offentliga kökens hållbarhetsarbete i samband med MAT2021. 
  • Montage med bild på köksmästare Robbin Höglund och foto på smakprover på grönsaker och en inspirationslåda med örter, oljor mm.

    Sala förbereder sig inför höstens firande


    Sala kommun var en av de kommuner som förra året använde sig av Offentliga måltidens dag för att lyfta fram sin måltidsverksamhet. På äldreboenden hölls det exempelvis en uppskattad minnessmakmässa, lokala leverantörer var engagerade och det bjöds på underhållning. När skoleleverna fick önska en rätt blev det bland annat mat från Syrien. Media var på plats och gjorde reportage.
  • Kor i en hage.

    Temaartiklar: Lokalt producerat kött som skapar mervärden


    När det är dags att servera kött är intresset stort i de offentliga köken för att man ska kunna erbjuda matgästerna måltider med kött av hög kvalitet – som har producerats med omtanke om såväl djur som miljö- och klimat. Särskilt stort är intresset för kött som också är lokalt producerat. Men hur får de offentliga köken tag på det hållbara köttet?
  • Prenumerera på MATtankens nyhetsbrev


    Genom att anmäla dig som prenumerant missar du inga nyheter från MATtanken.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post