Fisk och fiske - vad är det som gäller? 22 oktober 2019 Landsbygdsnätverkets tematiska grupp för fiske och vattenbruk har tagit fram en skrift som är tänkt att vara ett kunskapsstöd till restaurangchefer, kostchefer och offentliga upphandlare av mat.
Webbinarium: Hållbar sjömat på den offentliga tallriken 17 oktober 2019 Är alger, musslor och landodlad fisk framtiden? I vårt nästa webbinarium fördjupar vi oss i den komplexa frågan kring hållbar fisk och annan sjömat. Webbinariet äger rum tisdag 26 november kl. 13.30.
Skolmjölksstödet och nya krav på kompletterande utbildningsåtgärd – vad innebär det? 15 oktober 2019 Det finns ingen anledning till oro över det nya kravet på "kompletterande utbildningsåtgärd" för att kunna ta del av EU:s skolmjölksstöd. Kost & Närings fokusgrupp Förskola och skola har tillsammans med MATtanken diskuterat frågan med Jordbruksverket vilket lett fram till ett förtydligande.
Se webbinariet i efterhand - om matgäster med särskilda behov 14 oktober 2019 Hur kan vi hantera måltidssituationen för matgäster med särskilda behov? Vilka riktlinjer och rekommendationer finns det vad det gäller kosten och neuropsykiatriska diagnoser? Detta togs upp i vårt senaste webbinarium. Det spelades in och du kan nu se det i efterhand.
Internationellt intresse för svenska skolmåltider 8 oktober 2019 I slutet av oktober kommer skolmåltidsexperten Annika Unt att föreläsa om vårt svenska skolmåltidssystem på världens största nutritionskongress i Philadelphia, USA. Vi har fått en pratstund med henne inför seminariet.