Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

Vill du prenumerera på MATtankens nyhetsbrev? Klicka här.

  • Storkök foto Mickan Thor

    Lake på menyn i Ödeshögs äldreboende


    På Solgårdens äldreboende i Ödeshög händer det att de boende serveras en smakrik soppa på den inte så vanliga fisken lake som är fiskad i den stora intilliggande sjön Vättern. Detta är en del i kommunens strategi att servera offentliga måltider med råvaror från närområdet.
  • FoodBoost - ett årshjul för att få snurr på god, snygg, nyttig och lärorik mat


    För att inspirera och bredda kunskapen kring mat använder Klippans kommun FoodBoost-hjulet - ett koncept för att knyta samman maten som serveras med pedagogiken.
  • Webbinarium: Matsvinnsmyter och matglädje!


    Hur kan man minska matsvinnet utan att det går ut över matglädjen? I vårt nästa webbinarium ger vi tips och inspiration till att minska matsvinnet i offentliga kök. Webbinariet äger rum måndagen den 18 mars kl. 13.30.

  • På god väg mot mindre anonym mat i de offentliga köken


    Projektet MATtanken och branschföreningen Kost & Näring har tagit ett initiativ för att tillsammans med aktörer i den offentliga måltidsbranschen nå en gemensam definition av svenskt ursprung av livsmedel. Under ett möte i Stockholm den 5 mars diskuterades ett förslag till definition med representanter för 24 olika företag, organisationer och myndigheter som på något sätt är involverade i kedjan.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster