Maten vi äter har stor påverkan på vår hälsa, vår miljö och vårt klimat. I Södertälje kommun har politikerna beslutat att den mat som serveras ska utgå från ett hållbarhetsperspektiv.
Hur kan vi skapa ett hållbart livsmedelssystem? I ett treårigt projekt som startar i höst kommer det att undersökas hur användningen av hållbarhetskriterier vid offentlig upphandling kan påverka livsmedelskonsumtionen.
Hur bygger vi ett samhälle som är rustat för att klara kriser? Hur kan en kommun lösa livsmedelsförsörjningen för sina invånare? Missa inte vårt webbinarium torsdagen den 6 december kl. 13.30.
Vad är antibiotikaresistens och vad kan de offentliga köken göra för att bidra till en minskad antibiotikaanvändning? Det var några av frågorna som togs upp i detta webbinarium. Hela webbinariet spelades in och kan nu ses i efterhand.
På vård- och omsorgsboendet Bysjöstrand i Ockelbo kommun förvandlas samlingssalen till restaurang varannan fredag. Med vacker dukning, musik och en trerätters buffémåltid har matglädjen och aptiten ökat hos de boende.
För att ta reda på hur måltidssituationen ser ut för de som äter mat inom äldreomsorgen eller hemtjänsten startade SPF Seniorerna initiativet Matpatrullen.