Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

Vill du prenumerera på MATtankens nyhetsbrev? Klicka här.

  • Temaartiklar: Mer lokalt producerade råvaror i offentliga kök


    Många måltidsorganisationer och kök har ett högt engagemang för, och känner stor stolthet i, att kunna servera mat lagad på svenska och lokalt producerade råvaror. Det syns också i de politiskt beslutade måltidspolicys där mål om andelen svenskt ursprung finns med.
  • Porträttfoton, tre personer som klivit in i offentliga kök via satsningar på integration och nyanlända.

    Temaartiklar: Att satsa på mångfald och integration - en nyckel i rekryteringen till framtidens kök


    Rekrytering av personal är en utmaning som många måltidsorganisationer kämpar med. Runtom i landet pågår olika initiativ för att få utbildad personal till de offentliga köken. MATtanken gjorde för ett par år sedan en artikelserie där vi lyfte fram olika projekt och insatser för att kombinera integration med de offentliga kökens verksamhet. Men hur gick det sedan?

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post