Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Mia Magnusson, Oskar Lorentzon och Sonia Katarincek Rochat REKO-ringar på vattnet - om relationsmat #82
  Intresset för Reko-ringar går som en våg över hela landet. En kvarts miljon människor är med i grupperna och i Sjuhärad har den första svenska utvärderingen gjorts. Landet pratar med projektledaren bakom rapporten och träffar två producenter som berättar om hur det fungerar dem.
 • exempel innovationsstöd Mångfald av innovationer gör skillnad för näringarna
  Hela 440 miljoner avsattes i Landsbygdsprogrammet till ett nytt innovationsstöd inom EU-satsningen EIP-Agri. Idag är det närmare 60 projekt som pågår eller har avslutas. Svenska innovationer som kommer göra skillnad inom jordbruk, trädgårds- och rennäringen. Och fler är på gång.
 • Fiskförädling – skapar jobb och skonar havet
  Fiskförädling ger branschen bättre lönsamhet, skapar sysselsättning på landsbygden och bidrar till ett mer hållbart utnyttjande av hav och sjöar. Genom att sprida sin kunskap om mathantverk går resurscentrumet Eldrimner i spetsen för denna utveckling.
 • Ung Ullbaggestipendiet Elin och Amanda vann Ung-Ullbagge för sitt företag
  Elin Bengtsson och Amanda Eliasson på Munkagårdsgymnasiet i Halland knep årets Ung-Ullbagge för visat entreprenörskap i sitt projekt Nötdjurens UF. Det var åttonde gången som Naturbruksskolornas förening delade ut en Ung-Ullbagge som från och med nu och ett år framåt står i Munkagårdsgymnasiets prisskåp.
 • Foto: Hållbar Landsbygd Sjuhärad. Landet lär #23: REKO-ringens effekter: Relationsmat för producent och konsument
  REKO-ringar har blivit ett populärt komplement till den befintliga handeln på flera platser i landet. Men vad har ringarna betytt för producenter och konsumenter? Och har de någon effekt på landsbygden i sin helhet? I det här webbinariet presenterar Mia Magnusson, projektledare för Hållbar Landsbygd Sjuhärad, Sveriges första utvärdering av REKO-ringar.

Nominera till ullbaggen 2019

Det finns många fantastiska landsbygdssatsningar runt om i Sverige. Vilken är din favorit? Ta chansen att nominera till Ullbaggegalan 2019!

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer våra nyheter ut. Du får den direkt genom att klicka på länken nedan.

Landet - PODDEN BORTOM STORSTAN #81

REKO-ringar och dess otroliga utveckling står i fokus i podden Landets senaste avsnittet.

En kvarts miljon människor är med i grupperna och i Sjuhärad har den första svenska utvärderingen gjorts. Landet pratar med rapportförfattaren och träffar producenter som ser fördelar i hela ledet – från producent till konsument.

Klicka på länken eller hitta avsnittet där poddar brukar finnas.

Landet läR

- webbinarier #23

REKO-ringar har blivit ett populärt komplement till den befintliga handeln på flera platser i landet. Men vad har ringarna betytt för producenter och konsumenter? Och har de någon effekt på landsbygden i sin helhet?

Missa inte Landet lär den 7 maj där Mia Magnusson, Hållbar Landsbygd Sjuhärad, presenterar Sveriges första utvärdering av REKO-ringar.

projektet mattanken

KALENDER

Inga fler aktiviteter den här månaden. Klicka dig vidare för att se kommande månaders aktiviteter.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU