Landsbygdsnätverket


 • Koll på matens ursprung - hur svårt kan det vara?!
  Det finns ett stort intresse hos alla aktörer i livsmedelskedjan att skapa förutsättningar för de offentliga köken att få bättre koll på var maten kommer ifrån. Det blev tydligt under den branschdialog som MATtanken arrangerade tillsammans med Upphandlingsmyndigheten och Länsstyrelsen i Västra Götaland den 9 oktober i Göteborg.
 • Måltidsnyckeln väcker barnens nyfikenhet på mat
  Barnens matresa börjar på förskolan med kreativt utforskande som skapar matglädje. Genom projektet Måltidsnyckeln tar förskolorna i Västerhaninge ett helhetsgrepp kring maten.
 • Webbinarium: Skollunch på lektionstid
  Hur fungerar skolmåltider på lektionstid och på vilket sätt kan de integreras i den pedagogiska verksamheten? Missa inte vårt webbinarium torsdagen den 11 oktober 13.30 - 14.45.
 • Höga krav och små volymer - Rättvik upphandlar med mod för hållbarhet
  Genom aktiv kontakt har Rättviks kommun lyckats få fler lokala leverantörer att lämna anbud vid de senaste upphandlingarna.
 • Hur kan satsningen kring skolmat göras ännu bättre och hur kan det gynna landsbygden? Lyssna på Eva Sundberg, Dayle Hayes och Annika Unt när de samlar inspiration från andra länder. Foto: Ida Lindhagen Kom och ät - om skolmatsveteranen Sverige
  Sverige är unikt när det kommer till skolmat. Här har alla barn i grundskolan rätt till en skattefinansierad och näringsriktig måltid per dag. Men podden Landets gäster tycker att vi kan använda satsningen ännu bättre. Lyssna på veckans avsnitt för att höra hur de tänker och om hur offentliga måltider kan påverka landsbygdsföretagen.
$endecUtil.escapeXML($instagramCaption)$endecUtil.escapeXML($instagramCaption)$endecUtil.escapeXML($instagramCaption)$endecUtil.escapeXML($instagramCaption)

Varje dag serveras cirka tre miljoner måltider i vård, skola och omsorg.

Målet med MATtanken är att denna mat ska vara riktigt bra, både när det gäller kvalitet och hållbarhet!

inspiration

Ett av projektets mål är att bidra till framtagande och spridning av fakta och kunskap. Det gör vi bland annat genom att sammanställa exempel på framgångsrika sätt att arbeta.

nätverkande

Många initiativ och projekt runt om i Sverige arbetar utan större kontakt eller samverkan med andra. Vi vill samla kraften av olika initiativ och skapa en överblick över utvecklingen.

KALENDER

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster