Emma Hansson, vd, Agroväst.
Nyligen blev Agroväst medlem i Landsbygdsnätverket. Genom medlemskapet vill de bland annat knyta kontakt med värdefulla aktörer och samtidigt bidra med sin egen expertis och erfarenhet till att forma framtidens landsbygdspolitik.
Emma Hansson, vd för Agroväst, vad fick er att gå med som medlem i Landsbygdsnätverket?
– Vi ser nätverket som en central plattform för samverkan och kunskapsutbyte. Som medlemmar får vi möjlighet att knyta värdefulla kontakter med aktörer inom lantbruk, forskning, näringsliv och myndigheter – en samverkan som driver utvecklingen framåt.
– Genom nätverket får vi också tillgång till ny kunskap och inspiration, vilket stärker vårt arbete. Samtidigt kan vi med vår expertis och erfarenhet bidra aktivt, påverka beslut och vara med och forma framtidens landsbygdspolitik. Att vara en del av Landsbygdsnätverket hjälper oss att fortsätta vårt arbete med att utveckla ett hållbart och konkurrenskraftigt lantbruk i Sverige.
Berätta kort om verksamheten och er koppling till landsbygdsutveckling!
– Sedan starten 1992 har Agroväst varit en aktiv klustermotor för innovation och utveckling inom lantbruket i Västsverige. Vi stärker jordbruks- och trädgårdsnäringens konkurrenskraft genom att leda och attrahera medel till behovsdrivna och kunskapsförmedlande innovations- och utvecklingsprojekt som möter företagens behov. Vår ambition är att skapa de bästa förutsättningar för att bedriva hållbart och konkurrenskraftigt lantbruk som inte bara anpassar sig till framtiden utan aktivt bidrar till dess utveckling.
Vad hoppas ni kunna bidra med in i nätverkets arbete?
– Vi hoppas kunna bidra med våra erfarenheter från 30 år som klusterorganisation för de gröna näringarna. Genom vår kunskap och vårt breda nätverk vill vi vara en aktiv part i att driva utveckling, främja innovation och stärka samverkan inom lantbruk och landsbygdsutveckling.
Vad blir det viktigaste som ni vill ska hända eller utvecklas inom nätverket framåt?
– Det viktigaste för oss framåt inom nätverket är att stärka samverkan och kunskapsutbytet för att möta lantbrukets framtida utmaningar. En central del i detta är en proaktiv dialog för att driva utvecklingen av AKIS framåt, så att forskning, rådgivning och praktik kan kopplas samman på ett ännu mer effektivt sätt. Genom att arbeta tillsammans kan vi skapa bättre förutsättningar för innovation och hållbar utveckling inom de gröna näringarna."
Publicerades