Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Årets Leaderträff blir digital
  Äng. Solnedgång. Foto: Charlotte Johansson Den 6-9 oktober arrangerar vi Leaderträffen för första gången helt digitalt. Upplägget blir lite annorlunda men i programmet finns det bland annat plats för föreläsningar, workshops och mingel i fikapausen.
 • Ändring i landsbygdsprogrammet för förlängningsåren
  Jordbruksmaskin i arbete Det nuvarande landsbygdsprogrammet tar snart slut och ett nytt ska ta vid. Att ett nytt landsbygdsprogram dröjer har stått klart länge. Jordbruksverket har till regeringen tagit fram tre förslag om hur landsbygdsprogrammet ska finansieras 2021-2022: en bibehållen budget, en minskning med 15 procent respektive 30 procent.
 • Dags att lämna synpunkter på behovsanalysen i den strategiska planen
  Kor i hage. Eu-flagga. Ta chansen att vara med och påverka den strategiska planen för genomförandet av den gemensamma jordbrukspolitiken. Fram till och med den 28 september kan organisationer och myndigheter lämna synpunkter på behovsanalysen till Näringsdepartementet.
 • #111 Vår tids kanariefåglar - om vikten av bin och pollinering
  Kollage på från vänster Lotta Fabricius Kristiansen, Hanne Uddling och Björn Lagerman Pollinerande insekter som bin och humlor har en stor inverkan på naturens ekosystem och vår matproduktion. Men många bisorter är rödlistade och de har svårt att hitta nektar och pollen från blommande växter. Så hur underlättar vi för naturens egna tjänstemän?

lANDET - PODDEN BORTOM STORSTAN #111

Nytt avsnitt ute nu!

#111 🎤

Oumbärliga! Pollinerande insekter som bin och humlor har en stor inverkan på naturens ekosystem och vår matproduktion.

Men många bisorter är rödlistade och de har svårt att hitta nektar och pollen från blommande växter. Så hur underlättar vi för naturens egna tjänstemän?

Lyssna här eller där poddar brukar finnas 🔊

Vad är landsbygds-nätverket?

Se filmen om oss!

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer våra nyheter ut.

covid-19

- Vi ställer om

I nätverket gör vi vårt bästa för att hålla igång arbetet under Corona-krisen. Medlemmarna fortsätter att samarbeta i arbetsgrupperna, men med hänsyn till rådande situation. Vi publicerar nyheter, poddar och webbinarier precis som vanligt.

Däremot har vi tvingats flytta våra fysiska träffar och möten till digitala plattformar. Det innebär en del utmaningar men också många nya lärdomar.

Tack för att ni är med oss!

Landet läR -webbinarier 🍎

Våra lunchwebbinarier har tagit sommarlov men är tillbaka igen i september. Vill du se inspelade avsnitt? Klicka på länken nedan!

Inspiration

Landsbygden levererar fossilfritt
MATtanken
Sjömatens väg

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU