Landsbygdsnätverket
 • Prisbelönt reklambyrå föreläser för Landsbygdskommunikatörerna


  Patrick Kampmann och Rasmus Nilsson från reklambyrån Volontaire Hur skapar du kampanjer som människor vill sprida av egen fri vilja? Och hur jobbar du bäst med andra för att nå ut? Om du också arbetar med kommunikation hos nätverkets medlemmar borde du komma till Landsbygdskommunikatörerna träff. Den 22 september föreläser nämligen Patrick Kampmann och Rasmus Nilsson från prisbelönta byrån Volontaire.
 • #147 Vi Landsbyggare - ett vinnande koncept


  Jenny Edvinsson, verksamhetsledare Leader Höga Kusten, Helene Göthe Lorenz, projektledare Leader Gästrikebygden och Katarina Petersson, lokal eldsjäl, Årets Landsbyggare 2021 i Gästrikebygden Vad innebär det egentligen att vara en Landsbyggare?Konceptet Landsbyggare utvecklades i Höga Kusten som ett sätt att lyfta fram det lokala engagemanget, drivet och entreprenörskapet som många gånger genomsyrar en plats - men som alla kanske inte alltid ser. Idag har Landsbyggarkonceptet spridit sig till flera platser i Sverige och till och med uppmärksammats utomlands.
 • Livsmedelsgrossisternas roll för svenska råvaror


  Hannah Wendin, du har tagit fram rapporten Grossisternas roll för svenska råvaror på privata restauranger. Vilken betydelse har grossisterna för att öka andelen svenska råvaror på privata restauranger? Vilka utmaningar brottas de med? Och hur ser de på sin egen roll?
 • #146 Gammalt blir nytt - hållbart mode i framkant


  Gunnar Henriksson, professor i träkemi, KTH och Lisa Bäckman, Marketing & Communications Manager, KTH Innovation Kan kläder göras av vilket material som helst? Och vilken skillnad gör nya material och nya innovationer i en av världens mest förorenade branscher? Modeindustrin står idag för runt 10 procent av de globala utsläppen av växthusgaser och bidrar även till en lång rad miljöproblem. Men samtidigt ligger Sverige i framkant med nya innovationer.

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer vårt nyhetsbrev ut.

Projekt om offentliga måltider

Logotyp för MATtanken.

Landsbygdsnätverket driver projektet MATtanken. Läs mer om det på projektets egen webbplats.

lANDET - PODDEN BORTOM STORSTAN #147

Nytt avsnitt ute!

Konceptet Vi Landsbyggare sprider sig i Sverige och uppmärksammas utomlands. Men vad innebär det egentligen att vara en landsbyggare? Och vilken nytta kan en plats ha av det?

Landsbygds-veckan 2023


Nästa år är det dags för Landsbygdsveckan där du har möjlighet att vara med. Hemsidan lanseras under hösten men redan nu kan du gå in och läsa om veckan.

Landet läR - webbinarier


Nu har vi ett sommaruppehåll med webbinariet och återkommer framåt hösten med nya intressanta föreläsare.