Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Leader firar 30 år och förenklar inför framtiden


  En tecknad bild av land och stad som visar att Leader fyller 30 år Leader är en lokal utvecklingsmetod som har använts i 30 år. Den engagerar lokala aktörer i utformningen och genomförandet av strategier, beslutsfattande och resurstilldelning för utvecklingen av hela EUs landsbygdsområden. Se filmen där elva olika länder delar sina berättelser om vad Leader har bidragit till under åren.
 • Unga influencers lyfter sina landsbygder i sommar


  Ung kvinna klappar en ko i en hage. I sommar väljer flera Leaderområden att använda sig av unga influencers som får visa upp sina landsbygder. Syftet är både att främja ungas delaktighet och att lyfta fram landsbygderna som en attraktiv plats att bo på.
 • #126 Bredda bilden – alla möjliga sorters företag i landsbygder


  Porträttbilder av EvaLena Skalstad, vd, Lapland Vuollerim, Maria Kvarnström, processledare, Hagfors/Munfors Innovation Park, Karin Horisaki, HORISAKI Design & Handel och Christoffer Cederholm, vd, Spelkollektivet Vad finns det egentligen för företag i våra landsbygder? I många branscher finns en urban norm - att vissa företag bara finns i storstäderna, och att företagande i landsbygderna endast handlar om lantbruk, skogsbruk och livsmedelsproduktion. Men den bilden är långt ifrån sann! I många landsbygder är andelen företagare faktiskt högre än riksgenomsnittet och mångfalden av företag är större än vad många tror.
 • Prisbelönt copywriter föreläser för Landsbygdskommunikatörerna


  Mattias Åkerberg, grundare av reklambyrån Please Copy Me, står med sina böcker i händerna. På en hylla bakom står ett diplom med texten Svenska Desgn-priset. Vill du ta dina texter till nästa nivå? Jobbar du också med kommunikation hos någon av Landsbygdsnätverkets medlemmar? Då borde du komma till nästa träff med Landsbygdskommunikatörerna. Den 2 september föreläser nämligen den prisbelönte copywritern Mattias Åkerberg.

lANDET - PODDEN BORTOM STORSTAN #126

Nytt avsnitt ute nu!

#126 🎤

Vad finns det egentligen för företag i våra landsbygder?
Nu utmanar vi den urbana företagsnormen och slår ett slag för det myllrande näringslivet i landsbygderna.

Hör gästerna från HORISAKI Design & Handel, Spelkollektivet, Lapland Vuollerim och Hagfors/Munfors Innovation Park.

Lyssna här eller där poddar brukar finnas 🔊

Vad är landsbygds-nätverket?

Se filmen om oss!

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer våra nyheter ut.

Landet läR -webbinarier

Våra webbinarier tar nu ett litet sommaruppehåll men vi är tillbaka igen den 7 september. Då handlar det om Klimatklivet, som är ett stöd från Naturvårdsverket. Mer information kommer längre fram.

Inspiration

Landsbygden levererar fossilfritt
MATtanken
Animerad bild på en fiskebåt. Texten på bilden lyder "Vad vet du om vattenbruk och fiske?"

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU