Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • #119 Smarta landsbygder - om kreativa lösningar på lokala utmaningar


  Karina Veinhede, ordförande Kreativa Läppe i Vingåkers kommun, Regina Westas Stedt, samhällsstrateg i Vingåkers kommun och Daniel Granello, Landsbygdsutvecklare i Ronneby kommun, tidigare i Region Kalmar Smarta Landsbygder handlar i stora drag om till exempel att dra nytta av digital teknik, hitta lokala finansieringslösningar, korta livsmedelskedjor och samordning av service men också om samverkan mellan lokal, regional och nationell nivå. Det finns alltså inte en och samma modell för vad smarta landsbygder kan innebära.
 • Hallå där...Kjell Ivarsson


  Kjell Ivarsson på LRF i halvbild. Han har mörk kostym och vit skjorta Du är ju ordförande i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp EIP-Agri som arbetar med innovationsfrågor inom gröna näringar. Vilka är de viktigaste frågorna som ni jobbar med just nu?
 • Unga entreprenörer i Östersjöregionen hittar nya vägar inom bioekonomin


  Hållbar kosmetika, växtbaserade alternativ till plast, nya produkter av kaffesump, snigelmedel. Nu finns det möjlighet att ta del av ett antal unga entreprenörers berättelser – om sina utvecklingsresor, inom bioekonomin i Östersjöregionen.
 • Landet lär #46 Så möter vi samhällets utmaningar: Om social innovation i teori och praktik


  Kollage. I bakgrunden syns lingonris. I vänstra hörnet finns Landet lärs logga och till höger ett porträtt på Malin Lindberg. Kan sociala innovationer vara lösningen på våra samhällsutmaningar? Och hur kan olika samhällsaktörer mobiliseras för detta? I webbinariet den 19 januari presenterar Malin Lindberg, professor vid Luleå tekniska universitet, aktuella forskningsresultat och praktiska exempel på sociala innovationer.

lANDET - PODDEN BORTOM STORSTAN #119

Nytt avsnitt ute nu!

#119 🎤

Smarta Landsbygder handlar i stora drag om att till exempel att dra nytta av digital teknik, hitta lokala finansieringslösningar, korta livsmedelskedjor och samordning av service men också om samverkan mellan lokal, regional och nationell nivå

Så hur går det till?

Det handla podden Landets avsnitt om denna gång.

Lyssna här eller där poddar brukar finnas 🔊

Vad är landsbygds-nätverket?

Se filmen om oss!

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer våra nyheter ut.

covid-19
- Vi ställer om

I nätverket gör vi vårt bästa för att hålla igång arbetet under Coronapandemin. Medlemmarna fortsätter att samarbeta i arbetsgrupperna, men med hänsyn till rådande situation. Vi publicerar nyheter, poddar och webbinarier precis som vanligt.

Däremot har vi tvingats flytta våra fysiska träffar och möten till digitala plattformar. Det innebär en del utmaningar men också många nya lärdomar.

Tack för att ni är med oss!

Landet läR -webbinarier #46

Kan sociala innovationer vara lösningen på våra samhällsutmaningar? I webbinariet den 19 januari presenterar Malin Lindberg, professor vid Luleå tekniska universitet, aktuella forskningsresultat och praktiska exempel på sociala innovationer.

Inspiration

Landsbygden levererar fossilfritt
MATtanken
Sjömatens väg

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU