Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Webbinarium: Odling av fisk som en del i vårt kulturlandskap
  Kollage med tre bilder bredvid varandra. Ett vattenkraftverk, kassodling och en spegelblank sjö med ett berg i bakgrunden. I Sverige är flera vattensystem reglerade av vattenkraften. Kan fiskodling vara en del i att uppnå god balans i dessa kraftigt modifierade ekosystem? I webbinariet den 4 november berättar Anders Kiessling, SLU, och Pär Byström, Umeå universitet, mer om odling av fisk som en del i vårt kulturlandskap.
 • Nyfiken på Anne Walkeapää
  På bilden syns Anne Walkeapää. Hon står i skogen och har en blå polotröja och svarta glasögon på sig. Den här gången pratar vi med Anne Walkeapää som arbetar med samhällsplanering och med miljö- och klimatfrågor på Sametinget.
 • Med hållbara offentliga måltider på agendan
  Två kockar står bredvid varandra i kockkläder i en restaurangmiljö Den 15 oktober firas Offentliga måltidens dag. Från Boden till Burlöv uppmärksammas måltiderna i ett stort antal kommuner och regioner
 • Många nya kontakter efter första digitala Leaderträffen
  Ulrika Holmgren och Sara Uddemar står framför en datorskärm där de själva syns i kameran. Framför skrivbordet står en stor lampa som riktar ljuset. Den 6-9 oktober genomförde Landsbygdsnätverket den första digitala Leaderträffen någonsin. Och trots ett nytt upplägg upplevde många att de kunde knyta nya kontakter under träffen.

lANDET - PODDEN BORTOM STORSTAN #115

Nytt avsnitt ute nu!

#115 🎤

Att vildsvinskött är en outnyttjad resurs är många överens om. Så varför hamnar inte mer vildsvinskött från de svenska skogarna på våra tallrikar?

Det handlar om okunskap såväl hos jägare som konsumenter, det menar gästerna i detta avsnitt.

Lyssna här eller där poddar brukar finnas 🔊

Vad är landsbygds-nätverket?

Se filmen om oss!

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer våra nyheter ut.

covid-19
- Vi ställer om

I nätverket gör vi vårt bästa för att hålla igång arbetet under Coronapandemin. Medlemmarna fortsätter att samarbeta i arbetsgrupperna, men med hänsyn till rådande situation. Vi publicerar nyheter, poddar och webbinarier precis som vanligt.

Däremot har vi tvingats flytta våra fysiska träffar och möten till digitala plattformar. Det innebär en del utmaningar men också många nya lärdomar.

Tack för att ni är med oss!

Landet läR -webbinarier #41

Hur gör man egentligen för att nå de unga? Och hur får man med sig dem på tåget? I webbinariet den 20 oktober föreläser Kristina Ernehed om unga och kommunikation.

Inspiration

Landsbygden levererar fossilfritt
MATtanken
Sjömatens väg

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU