I år är det premiär för firandet av Sjömatens dag den 19 oktober. Genom Sjömatens dag hyllar vi sjömaten och alla dess mervärden, vi förmedlar kunskap om sjömat och inspirerar till att laga och äta mer av allt det goda som växer i sött och salt vatten.
Landsbygdsnätverkets Hållbara blå näringar firar Sjömatens dag genom att under vecka 42, med kulmen den 19 oktober, lyfta fram olika perspektiv på sjömat i en digital kampanj. Denna sida är vårt nav och vi blänker för innehållet i våra olika kanaler i sociala medier.
Besök Landsbygdsnätverket på Facebook, Instagram och LinkedIn samt Hållbara blå näringar på LinkedIn för att följa kampanjen.
Firandet pågår på några olika platser i landet. Läs mer om vad som händer på Sjömatsfrämjandets webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sjömatens dag är instiftad den 19 oktober som en nationell temadag – Sjömatens dag – i Sverige. I många andra länder är 19 oktober redan etablerad som International Seafood Day och i USA är hela oktober National Seafood Month, vilket är logiskt då det är säsong för många goda sjömatsarter.
Initiativet har växt fram inom ramen för Sjömatskampanjen som drivs av aktörerna inom Blå mat- centrum för framtidens sjömat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tillsammans med Sjömatsfrämjandet
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Publicerades