Landsbygdsnätverket

Söderköpings krämiga vildsvinsfärs med morötter och purjolök

Recept på vildsvinsfärs och potatis

Portioner: 100

Vildsvinsfärs

10 kg vildsvinsfärs

300 g smör

2,5 kg morot, tärnad

2,5 kg purjolök, skivad

2,5 kg lätt crème fraiche


Kryddblandning

1 dl salt

2 msk basilika, torkad

1 msk timjan, torkad

1 msk orgeano, torkad

1 msk rosmarin, torkad

1 dl persilja, torkad

1 dl vitlökspulver

1 dl lökpulver


Persiljepotatis

18 kg potatis, skalad

3 dl olivolja

5 dl persilja, finhackad


SÅ HÄR GÖR DU

  • Fräs färsen i smör, tillsätt morot och purjolök. Låt fräsa några minuter. Rör ner cème fraiche, låt sjuda cirka 10 minuter.
  • Blanda alla kryddor och tillsätt i färsblandningen. Detta recept är ursrpungligen framtaget för en nötfärs. Vildsvinsfärs kan kräva mer kryddor. Prova dig fram!
  • Koka potatisen. Låt den svalna något, blanda sedan med oljan och persiljan.
  • Servera grytan ihop med persiljepotatisen. Söderköping serverade rätten med pasta i stället för potatis för att locka barn och unga.

MER INFORMATION

Receptet är inskickat av kostenheten Söderköping.
Kostenheten finns på Instagram
@kostenheten.soderkoping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Senast uppdaterad