Landsbygdsnätverket
Datorskärm med personer som deltar i ett digitalt möte

Foto PicMonkey

Ny informationsträff om att söka innovationsstöd

Är du intresserad av att söka innovationsprojekt inom EIP-Agri? Nu kan du anmäla dig till nästa informationsträff den 24 september kl. 10:00-11:30. Då berättar Jordbruksverket hur det funkar och vad du bör tänka på.

På mötet berättar Jordbruksverket om processen att söka gruppbildningsstöd och projektstöd. Du får även information om vad som förväntas under handläggningen av de projekt som får bifall samt hur det fungerar när du söker utbetalning. Det finns tid för att ställa frågor.

– Informationsträffen i maj blev lyckad. Vi fick positiv återkoppling från flera deltagare som tyckte att de fick med sig mycket och bra information. Därför vill vi fortsätta med detta koncept så att fler får möjlighet att ta del av samma information. Vi hoppas att det leder till att det blir enklare att göra rätt från början samt att vi får in riktigt bra ansökningar, säger Lina Edvardsson, åtgärdsansvarig för EIP på Jordbruksverket.

På informationsträffen kommer Jordbruksverket också att berätta om nyheterna i den nya e-tjänsten för ansökningar.

– En stor förbättring i e-tjänsten är att man numera kan ladda upp underlag i ansökningar om utbetalning, säger Renée Degler, på Jordbruksverket.

Det dröjer dock ett tag innan ansökningsformuläret är anpassat för EIP-projekt. Mer information om detta kommer på informationsmötet den 24 september.

Till anmälan för informationsträffen på Jordbruksverkets webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

  • Du kan skicka in ansökningar löpande under året. För att få din ansökan bedömd i nästa omgång behöver du skicka in ansökningen senast följande datum:
  • För projektstöd 31 augusti, och därefter 25 oktober
  • För gruppbildningsstöd 15 juni och därefter 25 augusti och 29 september

  • Du hittar alla kommande datum och hjälpande dokument på Jordbruksverkets webb. Under rubriken "Så söker du stödet" hittar du dessutom en checklista, en exempelbudget specifikt framtagen för EIP och flera mallar.
    Till webbsidan Stöd till innovationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Publicerades