Landsbygdsnätverket
Svenska sedlar

Foto Riksbanken

Nu kan du söka pengar till nya EIP-projekt

Jordbruksverket har nu öppnat upp systemet och tar emot nya ansökningar inom innovationsstödet EIP-Agri. Du kan skicka in din ansökan löpande under året. Nästa deadline är redan den 23 mars för dig som vill få din innovationsidé bedömd i första omgången, vilket görs i april. Det finns över 110 miljoner kronor tillgängliga.

Lina Evardsson står utomhus i motsol.

– Det är väldigt kort varsel till första deadline, men jag vet att det finns många som har väntat på att vi ska öppna på nytt. Hinner man inte med denna deadline så kommer det fler chanser under 2021, säger Lina Edvardsson, åtgärdsansvarig för EIP-Agri på Jordbruksverket.

Övriga deadlines för att söka projektstöd under 2021 är 17 maj, 31 augusti och 25 oktober. Sista datum för att söka gruppbildningsstödet är inte fastställt ännu men kommer att bestämmas inom kort.

Det finns nu över 110 miljoner kronor tillgängliga till nya projekt som kan påbörjas under övergångsåren 2021–22. Projekten ska avslutas senast 5 april 2025.

Jordbruksverkets hemsida har uppdaterats med viktiga datum och hjälpande dokument. Under rubriken ”Så söker du stödet” Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du en checklista, en exempelbudget specifikt framtagen för EIP och flera mallar.

– De frågor som vi ställer i e-tjänsten kommer att uppdateras framöver. Fram till dess kan man använda den nya checklistan som är baserad på vad vi kommer att efterfråga i det nya frågeformuläret som kommer att komma. Med checklistan hoppas vi kunna hjälpa alla som söker att få till en bra ansökan som ger den rådgivande kommittén den information som de behöver vid bedömningen, säger Lina Edvardsson.

Du söker pengar till EIP-projekt på Jordbruksverkets webbplats under Stöd till innovation och forskning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades