Landsbygdsnätverket
Ansökningsblankett

Informationsträff om att söka stöd inom EIP-Agri

Är du intresserad av att söka stöd inom EIP-Agri? Den 6 maj kl 10.00 berättar Jordbruksverket hur det funkar och vad du bör tänka på.

Anmäl dig till informationsträffen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På mötet berättar Jordbruksverket om processen från gruppbildningsstöd till ansökan om projektstöd. Du får även information om vad som förväntas under själva handläggningen för de projekt som får bifall samt hur det fungerar när du söker utbetalning. Det kommer att finnas tid för att ställa frågor. Fler informationsträffar kommer att erbjudas under året, så håll utkik i kommande nyhetsbrev och på Jordbruksverkets webbsida.

– Förhoppningen är att man ska få en god bild över processen och därmed veta vad man kan förvänta sig när man söker stödet. Det krävs ofta väldigt mycket information, både vid själva ansökan men också under handläggningsprocessen. Vi hoppas att det ska bli lättare att göra rätt framöver samt att fler får till riktigt bra ansökningar. Vi vet också att många har frågor om stödet, så vi kommer att ha gott om tid för frågestund under informationstillfället, säger Lina Edvardsson på Jordbruksverket.

TILL SIDAN STÖD TILL INNOVATION Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Viktigt att veta

  • Du kan skicka in ansökningar löpande under året. För att få din ansökan bedömd i nästa omgång behöver du skicka in ansökningen senast följande datum:
    • För projektstöd 17 maj, och därefter 31 augusti och 25 oktober.
    • För gruppbildningsstöd 12 maj och därefter 15 juni, 25 augusti och 29 september.

  • Gruppbildningsstödet bedöms ungefär en gång per månad.
  • Du hittar alla kommande datum och hjälpande dokument på Jordbruksverkets webb. Under rubriken "Så söker du stödet" hittar du dessutom en checklista, en exempelbudget specifikt framtagen för EIP och flera mallar.

TILL JORDBRUKSVERKETS WEBB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades