Landsbygdsnätverket
Film EIP-Agri

Filmpremiär för Skräppdödaren - från prototyp till marknad

En ny animerad film släpps nu som visar vägen från idé till marknad. Syftet med filmen är att de som sökt eller tänker söka innovationsstöd ska ha bli medvetna om vilka viktiga frågor i innovationsprocessen som de i god tid måste hantera och var de hittar mer information för att klarar av det.

För närvarande är det cirka 240 som sökt innovationsstöd inom EIP-Agri och av dem har 160 fått bifall. Många av dessa har ingen tidigare erfarenhet av innovationsprocessen och vilka olika steg som måste förberedas och genomföras, för att den tänkta innovationen med framgång ska kunna sättas på marknaden och komma till användning.

- Det här är en kort och rolig film som tar en med genom de processer som behövs för ett lyckat innovationsarbete, säger Inger Pehrson, samordnare för EIP-Agri och den som står bakom produktionen.

- Idén är att skapa medvetenhet kring processerna och ge tips om vart man kan vända sig för att få mer information.

Davi Johansson

David Johansson och hans alter ego

Ung innovatör får stå modell

Bakom filmens karatär står studenten David Johansson. Det är också hans idé som är det exempel filmen utgår ifrån - Skräppdödaren. Idén uppstod under Framtidsverkstaden på Elmia Lantbruk förra året då studentgrupper på kort tid fick ta framlösningar på olika utmaningar. Till sin hjälp hade de utställare, forskare, rådgivare och besökare på mässan.

Vill du veta mer

Information hittar du på följande ställen
Landsbygdsnätverket
Innovation online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
PRV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Verksamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades