Landsbygdsnätverket
Klot som liknar en jordglob med olika miljöer runtomkring.

Tillsammans sprider vi goda nyheter – var med och påverka bilden av EU-stöden!

Nu på måndag den 17 april drar kampanjen "Goda nyheter för alla" igång. Den har tagits fram för att nätverkets medlemmar på ett enkelt sätt ska kunna berätta om hur en del av EU-pengarna används. Och intresset för att vara med har varit stort.

– Efter smygpremiären av kampanjfilmen för några veckor sedan har vi märkt av ett stort intresse bland medlemmarna för att vara med i kampanjen, vilket är jättekul, säger Sara Uddemar, kommunikationssamordnare på Landsbygdsnätverkets kansli.

Målet med kampanjen är att fler ska förstå nyttan med EU-stöden och ersättningarna och att åtgärderna kommer alla till gagn. Bakom initiativet står nätverket Landsbygdskommunikatörerna, och tanken är att medlemmarna ska lyfta egna goda exempel samtidigt under den gemensamma hashtagen #goda_nyheter_för_alla.

– Styrkan ligger i att vi inte är en organisation utan hundratals. Tillsammans kan vi uppmärksamma allt bra som faktiskt redan händer och visa upp för det viktiga arbete som görs, säger Ingrid Whitelock, kommunikationssamordnare på Landsbygdsnätverkets kansli.

Baserat på verkliga resultat

Grunden i kampanjen är en animerad film som baseras på verkliga projekt och resultat. Filmen tillsammans med artiklar och länkar till projekten ligger samlat på kampanjens webbsida. För den som vill dyka djupare finns även Jordbruksverkets faktaunderlag och utvärderingar av stöden på sidan.

Till kampanjsidan

I nätverket Landsbygdskommunikatörerna pågår just nu arbetet med att lansera kampanjen. Men redan nu kan du gå in och förbereda dig, ladda ner material och se exempel på hur det kan se ut.

– Det är meningen att kampanjen Goda nyheter för alla ska kunna rulla på under en lång tid. Har man finansierat ett projekt kan man lyfta det, har man genomfört en satsning kan man visa på det och är man på gång med något spännande passar det också bra i kampanjen, säger Ingrid Whitelock.

Mer information

Kampanjen Goda nyheter för alla drar igång den 17 april. Bakom satsningen står nätverket Landsbygdskommunikatörerna Länk till annan webbplats..

I länkarna nedan hittar du kampanjfilmen, material att ladda ner, exempel på hur det kan se ut i sociala medier och mallar att använda.

Till kampanjsidan

Publicerades