Landsbygdsnätverket
EU:s flaggor mot blå himmel

Foto Pixabay

Nätverka över landsgränser

Är din organisation eller myndighet med i det svenska Landsbygdsnätverket? Då är ni också med i det europeiska nätverket. Nätverkets styrgrupp avsätter varje år resurser för att ni medlemmar ska kunna dra nytta av erfarenhetsutbyte, inspiration och samarbete på europeisk nivå. Och det är flera nya aktiviteter på gång nu i vinter och nästa år.

Därför är det bra att följa nyheterna på News The European Network for Rural Development (ENRD). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Exempel på sådant som är på gång är nya tematiska arbetsgrupper för hållbart jordbruk, för miljö och klimatåtgärder, för vitalisering av landsbygder och för landsbygdssäkring. Andra exempel är två stora event. Ett av dem är om EU:s långtidsvision för landsbygder och den andra är hur vi kan skapa synergier mellan de olika stöden i den gemensamma jordbrukspolitiken.

AKIS och Leader

Två viktiga uppgifter för de nationella landsbygdsnätverken runt om i EU är att stärka kunskaps- och innovationssystemen i de gröna näringarna (AKIS/EIP Agri) och att främja lokal utveckling genom leadermetoden. Därför kommer det europeiska nätverket också att genomföra seminarier, workshoppar, ha fokusgrupper och sprida lärande exempel inom AKIS och Leader.

Delta på Medlemsträffen 2021 och få mer information

Anmäl dig till medlemsträffen den 25 november Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så får du chans att i en workshop få veta mer om vad det europeiska nätverkandet kan ge. Om du är intresserad av vad det innebär att representera det svenska Landsbygdsnätverket i europeiska nätverksaktiviteter kan du mejla oss till kansliet@landsbygdsnatverket.se. 

Håll också utkik efter de träffar som är öppna för alla att delta i. Till dem kan du anmäla dig direkt.

Publicerades