Landsbygdsnätverket
Ungdom i grön utbildning vid en skördeströska.

Foto: Vreta utbildningscentrum

Landsbygdsnätverket söker projektledare för samarbete mellan Gröna Kluster

Vill du bidra till utvecklingen av de gröna näringarna och till en samverkan mellan de aktörer som på lokal och regional nivå bidrar till en stärkt och ökad livsmedelproduktion i landet genom gröna Kluster? Nu söker vi en projektledare på halvtid till ett samarbetsprojekt under två år mellan de gröna klustren i Sverige.

Klustren beskrivs på den här sidan https://www.landsbygdsnatverket.se/kluster.

Projektet kommer att drivas inom Landsbygdsnätverket. Kansliet som samordnar nätverket finns på Jordbruksverket.

Som medarbetare på Landsbygdsnätverkets kansli kommer du vara anställd vid Jordbruksverket. Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Landsbygdsnätverket samlar och engagerar nationella organisationer och myndigheter som på olika sätt har betydelse för utvecklingen av verksamheter och företag som finns i landsbygder och i kustsamhällen. Mer information om Landsbygdsnätverket hittar du på landsbygdsnatverket.se

Arbetsuppgifter

Inom Landsbygdsnätverket har sjutton regionala och lokala så kallade Gröna kluster samlats för erfarenhetsutbyte och gemensamt agerande. En arbetsgrupp har tagit fram en projektplan för att möjliggöra ytterligare samverkan, erfarenhetsutbyte och gemensam utveckling mellan klustren.

I rollen som projektledare är det du som koordinerar och driver arbetet framåt och håller i kontakter med klustren som genomför aktiviteterna. Du följer upp arbetet men kan samtidigt själv vara aktiv i genomförandet. Du håller även i kommunikationsarbetet i projektet.

Ditt arbete kommer vara att aktivt verkställa den plan som de gröna klustren tagit fram. Det innebär att tillsammans med klustren bland annat:
• genomföra träffar för erfarenhetsutbyte,
• medverka till deltagande från klustren på mässor nationellt och internationellt,
• ta fram modeller för klusterutveckling,
• utveckla länkarna mellan lantbruksföretag och akademi samt
• medverka i framtagande av material för kompetensutveckling.

I din roll är du även sekreterare och verkställande i den styrgrupp som knyts till projektet. Du har många kontaktytor med viktiga samverkanspartners. Landsbygdsnätverket driver ett aktiv arbete med AKIS (Agricultural Knowledge and Innovation Services) som med fördel kan koordineras med klustrens verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med bakgrund inom de gröna näringarna, och med erfarenhet som gett dig god kunskap och insikt i de möjligheteter och utmaningar som finns i samverkan mellan akademi, näringsliv och offentliga aktörer. Det är meriterande om du arbetat på eller nära ett grönt kluster, eller liknande organisation. Vi ser också att du gärna har tidigare erfarenhet av projektledning och koordinering i samverkan mellan olika aktörer men även kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. I den här rollen är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Det innebär att du både har förmågan att förmedla budskap, kunskap och erfarenheter på ett tydligt sätt men också att vara lyhörd för att kunna förstå målgruppernas olika behov. Det är viktigt att du kan strukturera och driva dina processer vidare genom att identifiera, initiera och genomföra de aktiviteter som leder till att projektet når sina mål. Eftersom du kommer att samverka med många andra aktörer är det också viktigt att du kan göra det på ett effektivt och lyhört sätt som skapar engagemang och delaktighet.

Låter tjänsten intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. 50%
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till: 2 år
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Maria Gustafsson, Kanslichef
Telefon 036-155104

Eva Jirskog, Facklig representant för SACO
Telefon 036-15 51 11

Gustav Helmers, Facklig representant för ST
Telefon 036-15 64 64

Ansökan

Sista ansökningsdag 2022-01-06

Arbetsgivarens referensnummer 2.4.6-21195/2021

Placeringsort kan diskuteras. Närvaro i Jönköping kommer i viss utsträckning krävas vid annan placering än huvudkontoret i Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök via Jordbruksverkets ansökningssystem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades